Planlegger parallellarkitektur på x86-CPU

Bilde av en Cell-prosessor
Bilde av en Cell-prosessor

Intel er i ferd med å utvikle en programmérbar multikjerneprosessor som er kompatibel med x86-plattformen og kan kjøre 1 billion FPU-kalkulasjoner pr sekund.

Prosessoren skal støtte en såkalt parallell arkitektur der man kan kople sammen prosessorkjerner i et array av CPU-er for å tilby enorm kalkulasjonsbredde og "throughput".

Produktet rettes mot HPC-miljøer ("high performance computing") som eksempelvis forskningsmiljøer, modellering og finansbransjen. Ifølge Intels Pat Gelsinger regner man med å ha den første prototypen og demonstrasjonen klar i løpet av 2008.

Detaljerte spesifikasjoner er foreløpig ikke kjent.

Denne arkitekturen har lite å gjøre med den 80-kjerners prosessoren som Intel demonstrerte tidligere i år siden den ikke er kompatibel med x86-instruksjonssettet.

Gelsinger diskuterte denne uken også en spennende serverprosessor kjent under kodenavnet "Tolapai". Dette er en CPU som har integrert brikkesett samt en egen prosessormodul for krypteringsoppgaver. 

"Tolapai" støtter x86-instruksjonssett og vil være spesielt rettet mot servere der man utfører oppgaver som virusscanning og kryptering. Sjansen er stor for at vi vil se denne CPU-en i diverse "appliances".

(Kilde: ITworld)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen