Pixma - Form og funksjon i skjønn forening

Pixma er et nytt subbrand som blant annet omfatter blekkskrivere og multifunsksjonsskrivere. Navnet på subbrandet er satt sammen av ordene "pixels" og "maximum", og som ordene hentyder dreier det seg om å få maksimal kvalitet ut av den stadig mer digitaliserte hverdagen vi lever i.

Pixma-symbolet

"Pixma"-symbolet er som en del av en DNA-profil. For "med PIXMA forenes form og funksjon i en kombinasjon av design, hastighet og en suveren fotolaboratoriumskvalitet", i følge Mogens Jensen i Canon Consumer Imaging Europe.

"Med en eksplosjonsartet vekst i digitalkameramarkedet, vil også hjemmefotoskrivere bli etterspurt i stadig økende grad - spesielt med dagens fantastiske forening av markedsfaktorer som økt fotokvalitet, lavere priser, større tilkoblingsmuligheter og brukervennlighet", fortsetter Jensen.

Canon har per i dag en markedsandel på 26% i markedet for blekkskrivere, og en tilsvarende andel på 16% for multifunksjonsskrivere. Et uttalt mål for Canon er å konsolidere lederposisjonen innen personlig bilde kommunikasjon, og å utvide markedsandelen innen disse markedene.

Trond Langeland, direktør i Canon Norge sier de har stor tro på hjemmeprinting. Han sier at det er en endring i tenkning rundt fotoutskrift: I en stadig mer trådløs verden med konvergens mellom ulike teknologier som digitalkameraer og fotoskrivere vil Canon gjøre det enklere å foreta utskrift av digitalbilder. Canon vil i den sammenheng også satse på å redusere avhengigheten av PC.

Canon har brukt sin lange erfaring innen innovasjon og design i utviklingsprosessen. Blant annet er silikonbrikkeproduksjonsteknikk benyttet i utviklingen av FINE-skrivehodene som produserer 2 pikoliters dråper. Ifølge Canon skal disse gi "en helt unik toleranse og presisjon".

Canons nye Pixma-serie: Funksjonalitet i lekker innpakning.

Lene Finstad i Canon Norges markedsavdeling forteller at det er gjort mye research for å komme frem til de nye designene. Canon har tenkt nytt, og vil med Pixma-serien styrke trenden med at skrivere ikke lenger bare betraktes som nødvendige nyttemaskiner - men som stilig tilleggsutstyr.

Viktige elementer i denne tankegangen er en futuristisk design som gir et helt nytt image og funksjoner som CDR-utskrift og integrert mulighet for tosidig-utskrift.

(Kilder: Pressemateriale fra Canon, samt pressekonferanse juni 2004).

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen