Test

Pix Sports

Pix Sports er en liten dings du kan bruke både til trening og særdeles lett underholdning.

For tre hundre kroner får du blant annet en skritteller, en klokke, en stoppeklokke, en varsellampe og en bevegelsessensor i ett og samme apparat. I tillegg kan du la Pix Sports vise verden dine synspunkter ved å rulle selvvalgt tekst over skjermen.

Men trenger du alt dette? Og trenger du i det hele tatt Pix Sports? Vi har testet den lille hjeperen.

Pix Sports kommer klar til bruk, med to nye batterier. Med i pakken følger det også med et beltefeste og en skrue, slik at du kan feste den til beltet, ryggsekken eller andre steder du vil ha den.

Apparatet har bare to knapper, A og B. Med disse to skal du styre og stille inn hele seks funksjoner. Det tar ikke så lang tid før man innser at en ekstra knapp eller to kanskje hadde vært på sin plass.

Idéelt sett skulle du brukt A-knappen til å hoppe mellom funksjonene, og B-knappen for å endre innstillinger. Og du bruker riktignok A-knappen til å hoppe frem og tilbake mellom funksjonene. Men det ser ut til at B-knappen bytter rolle alt etter hvilken funksjon du bruker. Noen ganger brukes den til å endre innstillinger, og andre ganger får du bare se hva klokken er når du trykker inn knappen.

Frustrerende bruksanvisning
Og er du allerede blitt frustrert av A- og B-knappene, hjelper det ikke å se på bruksanvisningen.

Den lille papirbiten inneholder stort sett flytdiagrammer, som med piler og tekstbokser viser hvordan du skal navigere deg frem i de forskjellige funksjonene. I utgangspunktet en genial erstatning for langdryge og tørre forklaringer. Men det hjelper så lite når flytdiagrammet ikke stemmer med virkeligheten.

Men etter litt grundigere lesning, prøving og feiling, er det ingen umulighet å få Pix Sports til å virke slik du vil.

De fleste funksjonene fungerer bra. Klokken, tekstbeskjedene, skrittelleren og varsellampen gjør det de skal. Men det virker ikke som om alt er like gjennomtenkt. Stoppeklokken fungerer i teorien, men det blir vanskelig å holde oversikten når det bare er plass til tre av fire tegn på skjermen samtidig, og apparatet hopper fra den ene enden av tallrekka til den andre med ett sekunds mellomrom.

Ubrukelig i dagslys
Men stoppeklokka er ikke det største problemet med Pix Sports. Tar du med deg apparatet på et sted med sterkere lys enn vanlig innebelysning, det vil si ut, er det straks ubrukelig. Du ser nemlig ingen verdens ting av det som står på skjermen. Hvis du anstrenger deg, kan du såvidt se tegnene på skjermen i skyggen.

Den mest nyttige funksjonen til Pix Sports må derfor bli varsellampen, som gjør at andre kan se deg om du ferdes ute etter mørkets frembrudd.

300 kroner er en rimelig stiv pris å betale for et apparat som er beregnet for utendørsaktiviteter, men som kun fungerer optimalt på mørkerom.

Vi takker Gadgets.no for utlån av Pix Sports.

Vi du ha deg et eget eksemplar, kan du kjøpe det for 299 kroner (uten frakt) i Gadget.nos nettbutikk.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen