Piratpartiet inn i EU-parlamentet

Piratpartiet inn i EU-parlamentet

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I EU-valget fikk det svenske Piratpartiet hele 7,1% av de svenske stemmene, og er dermed sikret en plass i EU-parlamentet. Partiet er samtidig det største partiet blant velgere under 30 år.

– Nå skriver vi historie. Nå sikrer vi medborgerretten i Sverige, Europa og verden, sa Rickard Falkvinge, partileder i Piratpartiet til Aftonbladet i forbindelse med brakvalget. Han feiret senere suksessen med et glass rom.

Piratpartiet har ikke sterke meninger om annet enn frihet på Internett, og i andre saker vil de gå sammen med andre partier for å stemme. Partiet har vokst sterkt de to siste årene, spesielt etter Ipred-loven og dommen i The Pirate Bay-saken.

Kan få to mandat

Det finnes også en mulighet for at Piratpartiet får et ekstra mandat i EU-parlamentet. Lisbon-forslaget som snart skal ratifiseres vil gi Sverige to ekstra mandater, og ett av disse vil tilfalle Piratpartiet, står det å lese på partiets hjemmeside.

Det betyr at begge partiets toppkandidater har fått plass, og Christian Engström og Amelia Andersdotter reiser til Brüssel for å representere Sverige og Europas pirater.

(Kilder: Aftonbladet, Piratpartiet)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen