Piratpartiet gjorde brakvalg på skolene
(Bilde: Lisa S./Shutterstock.com)

Piratpartiet gjorde brakvalg på skolene

Ungdommen har allerede omfavnet partiet.

Piratpartiet er det ferskeste tilskuddet til den politiske faunaen i Norge. Så sent som desember i fjor fikk partiet samlet inn de nødvendige 5000 underskriftene for å stille til stortingsvalg i år, og i april var det offisielt landsdekkende.

Til tross for partiets svært unge alder viser det seg at det allerede er ganske så populært, spesielt blant den yngre garden. Nå som skolevalget er avholdt kan Piratpartiet nemlig melde om overraskende høy oppslutning hos elevene.

Sjette størst

hjemmesiden sin skriver piratene at de fikk hele 4,3 prosent av stemmene ved valget, noe som gjør partiet til det sjette største blant skoleungdommen.

Det betyr igjen at dersom skolevalget blir representativt for det kommende stortingsvalget, kan Piratpartiet potensielt få inn hele åtte representanter på Stortinget.

Piratpartiet er spesielt populært på mange av medieskolene. Ved Noroff-skolen i Stavanger fikk partiet for eksempel hele 16,7 prosent av stemmene.

Gikk tom for stemmesedler

Mange stemmer ble også sanket på flere av de store videregående skolene i landet. Sandefjord VGS, som har et elevtall på 2085, hadde eksempelvis 5 prosent Piratparti-velgere.

Noe uventet gjorde partiet det aller best ved den lille håndverksskolen Hjerleid på Dovre, som spesialiserer seg på blant annet treskjæring og rosemaling. Her fikk Piratpartiet saftige 33 prosent av stemmene.

På hjemmesiden sin klager partiet for øvrig over at flere skoler både gikk tom for stemmesedler eller simpelthen ikke hadde sedler for Piratpartiet i det hele tatt, noe de ber politikere rette opp i snarest.

Vurderer du å stemme Piratpartiet? Her er noen av partiets løfter (Ekstra) »

(Kilde: Piratpartiet)

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telipol Fri 6GB


Jeg bruker mye data:

Telipol Fri 12GB


Jeg er superbruker:

Telipol Fri 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen