Representanter fra Piratenpartei Deutschland. Foto: Michael Vogel

Teknofil Piratparti historisk store i Tyskland

Representanter fra Piratenpartei Deutschland. Foto: Michael Vogel

Piratparti historisk store i Tyskland

Får rekordstor oppslutning.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har tidligere meldt at hver tiende tysker vil stemme på det tyske piratpartiet, eller Piratenpartei Deutschland. Ingen andre steder i verden har et piratparti oppnådd en så stor oppslutning, og i de siste meningsmålingene ligger partiet an til å få 13 prosent av stemmene på landsbasis.

Dette er en historisk stor oppslutning for piratene, som dermed er det tredje største partiet i Tyskland.

Fortsatt suksess

Ved det siste delstatsvalget i Saarland fikk Piratpartiet 7,4 prosent av stemmene. Dette føyer seg inn i rekken av deres suksess hos de tyske velgerne, som i fjor stemte piratene inn i delstatsforsamlingen i Berlin. Her fikk de 8,5 prosent av stemmene, og det var nok til 14 av 150 plasser i delstatens parlament.

Det tyske piratpartiet kjemper blant annet for økt transparens i det politiske systemet og mot enhver form for sensur på nettet. Dette har tydeligvis falt i smak hos mange tyskere, og en stor del av stemmene kommer fra folk som vanligvis ikke stemmer.

Nye valg i mai

Ifølge analysebyrået Forsa trekker Piratpartiet velgere som er utilfredse med det eksisterende politiske systemet. Blant disse er velgere som tidligere har brukt De grønne som protestparti, men nå er det piratene som tiltrekker seg unge velgere med løfter om en ny politisk retning.

I mai blir det avholdt valg i delstatene Schleswig-Holstein og Nordrhein-Westfalen. Piratpartiet ligger an til å komme over sperregrensen på fem prosent i begge statene.

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen