Piratlov får støtte i Storbritannia
Teknofil

Piratlov får støtte i Storbritannia

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Sky News melder i dag at en ny piratlov har fått støtte av High Court i Storbritannia.

Lovforslaget "The Digital Economy Act 2010" rettes mot en beskyttelse av åndsverk på Internett, og skal strupe mulighetene for ulovlig fildeling. Det var dommeren Mr. Justice Parker som til slutt slo med hammeren.

De to største nettleverandørene i landet, TalkTalk og British Telecom, mener loven er utrolig mangelfull og direkte inkompatibel med Europeisk lovgivning. Videre er de kritiske til hvordan den nye loven vil påvirke personvernet. De hever den vil ulovlig slå ut på både ytringsfriheten og privatlivet.

Tilhengere av loven hevder den vil gi store fordeler for de som livnærer seg på kreativ industri, basert på at verkene deres til daglig blir stjålet, heter det i meldingen. Videre trekkes det frem at man trolig taper 400 millioner pund, eller 3,5 milliarder norske kroner, hvert eneste år på grunn av brudd på åndsverksloven i Storbritannia.

Kulturdepartementet i landet har uttalt at de er "pleased that the court has recognised these measures as both lawful and proportionate. The Government remains committed to tackling online piracy

Videre kommer det frem at de neste stegene for å implementere "The Digital Economy Act" begynner fortløpende.

TalkTalk og British Telecom vil nå jobbe for å få full oversikt over nøyaktig hva det nye forslaget innebærer for kundens sikkerhet, og hvordan dette skal implementeres.

(Kilde: Sky News)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen