Piratkopiert Vista er trojaner

Alternativ tekst mangler

Crackere har i det siste bombardert diverse fildelingsnettverk med et som gir seg ut for å være gratis versjoner av Windows Vista. Ifølge sikkerhetsselskapet DriveSentry er rundt halvparten av disse kopiene trojanske hester.

Piratkopiene som distibueres på denne måten er manipulert til å ignorere aktivering, men rundt halvparten av de som lastes ned og installeres kommer altså med dårlig bismak.

Forskerne hos DriveSentry skal ha oppdaget tasteloggere og andre spionprogrammer i rundt halvparten av kopiene de testet nylig. Samme firma skal også ha oppdaget trojanere i piratkopierte versjoner av Windows XP.

Dette anses å være en meget effektiv måte å spre malware som tasteloggere på. De som har lastet ned piratversjoner av programvare i første omgang, har ikke så mye de skulle ha sagt dersom de oppdager at noe er muffens.

Vi antar dette er gode nyheter for Microsoft, som neppe vil selge færre lisenser som følge av dette. Det kan derimot være svært fatalt for de som blir rammet, f.eks. av identitets-tyveri.

(Kilde: InfoWorld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen