Piratjakt er dårlig business

Selskapet Mediadefender har møtt mye motgang den siste tiden. Ved hjelp av suspekte metoder har de forsøkt å fakke piratene.

Blant annet har de spredd falske filer på fildelingsnettsider, og stått i fronten for å hjelpe underholdningsbransjen å gjøre fildeling vanskeligst mulig. Nå ser det ut til at selskapet snart må gi opp kampen.

Flere feilsteg
Mediadefender fikk først mye publisitet da interne dokumenter med hemmelige strategier lakk ut på nett. Nå sist fikk selskapet også gjennomgå fordi de hadde foretatt et tjenestenektangrep (Denial of service) mot den lovlige nettsiden Revision3.

Revision3 gikk ned i tre dager som en følge av angrepet, og mener problemet skapte store økonomiske tap.

Derimot sliter de ikke like stort økonomisk som Mediadefender selv gjør.

Aksjekursen stuper
Ifølge Torrentfreak har Mediadefender lagt frem sin siste kvartalsrapport, og den er ikke lystig lesning for anti-piratene. Siden fjoråret har selskapets aksjer falt fra en verdi på 2.25 dollar til 0.5. Lekkasjen av den interne strategien kostet selskapet alene 825.000 dollar, og med denne utviklingen vil det gå kjapt nedover for selskapet.


Mediadefenders aksjekurs har dalt de siste årene.

Årsaken til nedgangen mener selskapet ikke skyldes verken strategiproblemer eller negativ publisitet. De legger derimot skylden på et synkende salg av musikk og film.

- Inntekter relatert til Mediadefender sin anti-pirataktivitet sank i 2007 sammenlignet med 2006. Ledelsen forventer en videre nedgang i 2008. Den største årsaken til dette kommer av en nedgang i pengebruk fra de største musikkselskapene. Dette beror på at de har et merkbar fall i eget salg og inntekt, skriver Mediadefender i kvartalsrapporten.

Det økonomiske tapet selskapet fikk som en følge av strategilekkasjen, nevnes ikke med et ord i rapporten. Heller ikke det faktum at musikkbransjens anti-piratsatsning har blitt trappet kraftig opp det siste året.

At det da skal mangle økonomi på nettopp dette området er heller tvilsomt.

Blir ikke saksøkt
På den positive siden for Mediadefender sier sjef for Revision3, Jim Louderback, at de ikke ønsker å ta Mediadefender sitt angrep på nettsiden til retten. Dette vil utvilsomt spare Mediadefender for store utgifter.

Det er likevel grunn til å sette spørsmålstegn om selskapet vil fortsette sin kamp mot piratene med denne økonomiske utviklingen.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen