Pirater stjeler fremtidens Windows
Teknofil

Pirater stjeler fremtidens Windows

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Arvtakeren til Windows Vista, Windows 7, skal etter planen lanseres neste år. Microsoft har så vidt begynt å teste operativsystemet, men det er tydelig at mange ikke har nerver til å vente.

Prøveversjon spres via fildeling
Windows 7 er nemlig allerede lekket og finnes på sider som The Pirate Bay og Mininova. Her er det mange som gjerne vil ha en forsmak på Microsofts nye operativsystem. På Pirate Bay alene er det over tusen personer som har lastet ned operativsystemet, og fem tusen som er på vei til å laste det ned. Trolig er det samtidig mange som allerede har lastet ned prøveversjonen, og senere har logget av sin Bittorrent-klient. For ifølge Cnet News var det over 7000 personer som lastet ned systemet fredag.

Microsoft har neppe noe ønske om at systemet skal spres slik det gjør. Foreløpig er dette kun en testversjon ment for utviklere. Likevel har folk allerede begynt å kommentere systemet.

- Jeg har prøvd dette i over en dag nå, og testet det på forskjellige områder. Jeg har lagt merke til at det går langt raskere enn Vista, operativsystemet starter opp på 15-20 sekunder, mens Vista bruker 30-40 sekunder. Samtidig er søkefunksjonen mye raskere. Samtidig er Explorer mer stabil og bedre bygget opp, skriver en i kommentarfeltet hos Pirate Bay.


Microsoft har selv allerede vist frem bilder av det som skal bli deres nye operativsystem.

Neppe for allemannsbruk enda
Selv om det kan være fristende å teste ut fremtidens operativsystem allerede i dag, er det neppe noe du bør satse på om du ikke har over gjennomsnittlig teknisk innsikt. Hvis ikke vil du fort oppdage at drivere for nettverk, lyd og annet kan være vanskelige å få frem. Trolig vil også Microsoft gjøre en større jobb med det nye systemet før det er klart for lansering.

Så langt tyder i det minste tilbakemeldingene på at Microsoft vil lansere et godt og funksjonelt operativsystem neste år. Om det stemmer gjenstår å se.

Kilde: Cnet News.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen