Pirater omfavner Spotify

Spotify ble lansert i betaversjon i oktober i fjor. Tjenesten har på kort tid rukket å bli svært populær, og piratene omfavner tjenesten med stor entusiasme.

Lovlig løsning som fungerer
Nettstedet Torrentfreak pleier normalt å ta for seg temaet ulovlig nedlastning av film og musikk. Men i en ny artikkel tar nettstedet for seg den lovlige musikktjenesten Spotify, og de mener tjenesten er et utmerket alternativ til ulovlig nedlastning.

- Musikkindustrien har tatt i bruk noen ekstreme løsninger for å stoppe piratvirksomhet, men den har enda ikke maktet å finne sølvkulen. Løsningen er å finne en løsning som gir musikkelskere det de trenger og som samtidig vil bli tatt i bruk av selv de mest hardcore pirater. Med Spotify vil dette kanskje bli mulig, skriver Torrentfreak i artikkelen.

Ifølge Torrentfreak er det ikke uten grunn at dette kan skje. Nettstedet mer enn antyder at Spotify har blitt skapt med midler tatt fra fildelingsklienten Utorrent som lenge har blitt brukt av mange for å laste ned og dele piratvarer. Personene bak Spotify kjenner i så fall godt til hvordan pirater ønsker å tilegne seg underholdning.


Diskuteres heftig på piratsider
Det eneste aberet Torrentfreak ser med Spotify sammenlignet med ulovlig nedlastning er at du ikke kan ta musikken med på veien på bærbare enheter. Teamet bak Spotify har sagt at de jobber med applikasjoner for å gjøre musikktjenesten tilgjengelig via mobiltelefoner og MP3-spillere, men du vil likevel være avhengig av en oppkobling mot nett. Musikken kan ikke lastes ned, men streames direkte på din maskin. Ifølge Torrentfreak har ikke dette stoppet pirater fra å finne glede ved tjenesten. Blant annet har tjenesten fort spredd seg blant brukere på flere bittorrentsider.

Det gjenstår likevel å se om tjenester som Spotify kan klare å stagge ulovlig nedlastning, men så langt har tjenesten fått en meget god mottakelse også blant de mest ihuga piratene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen