Pirater finner musikk gjennom VG

Ifølge Google er norske pirater glade i nakenbilder, IT-nyheter og ivrige på å diskutere. For ikke å nevne at de finner det de skal stjele gjennom VG-lista og Oslokinos nettsider.

The Pirate Bay størst i Norge
Google Trends er en spennende tjeneste hvor du kjapt kan se hvilke trender som beveger seg på nettet. Du kan også fort se hva nettbrukere som er interessert i en tjeneste interesserer seg for ellers. For eksempel gir tjenesten et interessant resultat når du ser hva norske pirater har for interesser.

Et søk på de største torrentssidene The Pirate Bay, Mininova, Isohunt og Torrentz viser at blant norske nettbrukere så er helt klart The Pirate Bay den mest besøkte av disse sidene. Den svenske nettsiden ligger soleklart over sine konkurrenter når det gjelder besøk fra norske brukere. Interessant nok viser tjenesten også at de fleste nordmennene som besøker disse sidene har IP-adresse registrert i Oslo med Bergen og Akershus på andre og tredje plass. Men Google trends har mer interessant å by på.


The Pirate Bay er den klart mest populære siden for å finne torrentsfiler blant norske brukere.

Pirater glade i IT, damer og debatt
De som besøker The Pirate Bay er nemlig også ofte innom nettsidene Deiligst.no, ITavisen og Diskusjon.no. Med andre ord er nordmenn som er glade i å finne gratis film og musikk også glade i halvnakne mennesker, IT-nyheter og er ivrige debatanter på nettet. De er samtidig også opptatt av å finne diverse sider med fokus på film og musikk.

Tendforsker hos Synovate, Line Totten, er ikke overrasket over de funnene Google Trends presenterer.

- Nå har ikke vi gjort noen undersøkelser på akkurat dette, så det blir vanskelig å komme med noen faste uttalelser. Men fra vår siste undersøkelse om nedlasting vet vi at en av fire 15- 29 åringer bruker Pirate Bay til å laste ned spillefilmer. Da er det vel ingen stor overraskelse at de som går inn på Pirate Bay går inn på kino- og filmsider for å finne ut hva de kan være interessert i, sier hun.


Norske brukere av The Pirate Bay er også glade i Deiligst.no, ITavisen og å diskutere på nett.

At Deiligst.no er den siden norske pirater i gjennomsnitt besøker mest mener hun har en naturlig forklaring.

- Det er vel ingen stor overraskelse at veldig mange av de som er på piratebay også går inn på Deiligst.no da det finnes utallige link og bilder fra Piratebay til dette nettstedet, påpeker hun.

Skal vi tro Google er det dermed mange norske pirater som lar seg lokke av reklame med halvnakne kvinner.

Finner musikken på VG
Men det er ikke kun andre interesser blant norske pirater Google sin liste viser frem. Her kommer det også klart frem at norske prater benytter seg flittig av VG sine nettsider for å finne frem hva de skal laste ned. VG-lista er den nettsiden flest norske pirater søker etter når de er innom fildelingssidene. Det er dermed god grunn til å tro at VGs toppliste er flittig brukt for å finne frem til musikk som lastes ned ned.

Hos VG er de ikke sjokkerte over at deres musikkliste er populær blant norske pirater.

- VG Lista er et etablert merkenavn, og en side som er godt brukt. Her finnes statistikken over den mest populære musikken i Norge, så om dette stemmer er det ikke overraskende om pirater kommer hit for å finne musikk de skal laste ned, opplyser redaksjonssjef hos VG, Christian Brændshøy, til Teknofil.


Norske pirater søker stadig etter VG-lista når de er på jakt etter ny musikk.

Vil gjerne ha flere pirater innom
For å finne filmer å laste ned benytter norske pirater seg derimot av nettsidene til Oslo og Bergen Kino. Brændshøy ser derimot ingen grunn til at de ikke skal kunne finne også slik informasjon hos VG.

- Vi har noen veldig fine filmsider, og her er både pirater og alle andre velkomne til å komme inn, påpeker han til slutt.

Her kan du selv se resultatet fra Google Trends og prøve ut dine egne kombinasjoner.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen