Pirater plyndrer App Store

Pirater plyndrer App Store

Utvikler raser etter at 9 av 10 lastet ned spillet hans ulovlig.

I Apples Game Center hadde fotballspillet Fingerkicks nådd 17 000 aktive brukere. Utvikler Luis Fonseca i Gameized antok derfor at dette var minst det samme antallet som hadde kjøpt appen også, men der tok han grundig feil.

Ved nærmere ettersyn viste det seg at bare 160 personer hadde kjøpt 6-kronersappen, ifølge ITPro Portal. Senere steg tallet til litt over 1000 kjøp fra App Store, men den magre omsetningen fikk Fonseca til å lange ut mot Apple på sin egen blogg. Han synes de gjorde alt for lite for å forhindre tyveri av apper fra App Store, for så å gi dem bort gratis i tredjeparts applikasjonsbutikker. Fonseca synes særlig at Apple burde hatt noen mekanismer for å luke ut pirater fra sitt Game Center.

– Vi tvinges til å revurdere våre planer for andre iOS-spill, inntill Apple fikser dette ydmykende piratproblemet, skriver Fonseca på bloggen sin.

For øvrig skriver en av iPhone-brukerne i omtalen av spillet at han kjøpte spillet fordi han hadde hørt utvikleren klage på piratkopiering, men at han etter å ha prøvd det skulle ønske at han fikk tilbake både penger og bortkastet tid.

Det som kanskje er litt oppsiktsvekkende med denne saken er at de fleste har trodd at piratkopiering på iPhone ikke har vært så utbredt. Relativt få kunder velger å "jailbreake" sine iPhone-er, noe som er påkrevd for å kunne spille piratkopierte spill.

(Kilder: ITPro Portal, Gameized blogg)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen