Pirate Bay til sak mot IFPI

The Pirate Bay står i disse dager for retten i Sverige saksøkt for medvirkning til piratvirksomhet. Selv frykter de derimot ikke utfallet av rettssaken.

Tvert imot krever de nå kompensasjon fra underholdningsbransjen for tapte inntekter.

Krever kompensasjon for blokkering
Danske Tele 2 ble nemlig tidligere i år dømt til å stenge sine brukere ute fra nettstedet Pirate Bay. Det var danske IFPI som hadde klaget nettleverandøren inn for retten og de fikk medhold i sin sak. Nå vil Pirate Bay, ifølge Torrentfreak, ha kompensasjon fra IFPI for tapte inntekter på grunn av blokkeringen.

De mener nemlig slik filtrering er i stid med EU og at Tele 2 sine kunder ikke kan stenges ute fra nettsiden på denne måten.

Vil opprette musikerfond
Pengene de får inn vil gå til et eget fond administrert av interesseorganisasjonen Piratgruppen. Pengene skal fordeles til danske artister som vil dele sin musikk via fildeling.

- Fondet vil dele ut penger til lovende danske artister som skaper musikk og deler den gratis. Dette vil bli sponset av IFPI siden de forsøkte å ta rotta på disse menneskene, skriver Peter Sunde, også kjent under pseudonymet "Brokep" på sin personlige blogg.

Beløpet Pirate Bay vil kreve er enda ikke bestemt, men Sunde lover at det ikke vil bli like uproporsjonalt som det IFPI krever av nettsiden i den svenske rettsaken. IFPI mener en sum på 12.6 millioner norske kroner er rettferdig for den skaden nettsiden har påført musikkbransjen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen