Pirate Bay får EU-støtte

I August bestemte italienske domstoler at landets nettleverandører måtte sperre sine kunder ute fra nettsiden Pirate Bay. Senere ble bestemmelsen omgjort. Det kan Pirate Bay og deres italienske brukere takke EU for.

Reddet av EUs frihandelsavtale
Det var nemlig EUs Ecom-direktiv som satte foten ned for domstolens beslutning ifølge Betanews. Ifølge direktivet kan ikke italienske domstoler blokkere en utenlandsk nettside på grunnlag av brudd på opphavsretten.

Dermed kan italienske nettbrukere igjen fritt gå inn på Pirate Bay.

Pekte finger mot italienske regjeringen
Da den første dommen falt var ikke Pirat Bay sent ute med å åpne nye dører for sine italienske besøkende. Blant annet åpnet de et nytt domene som ikke falt innunder dommens bestemmelser. Pirate Bay anklagde samtidig Berlusconi og den italienske regjeringen for å ha for store interesse i rettighetsspørsmål. Berlusconi eier nemlig Mediaset som er en av Italias største mediegrupper.

Selv om Pirate Bay slipper unna, så er det lite håp for italienske torrentssider. Landets største fildelingsside Colombo-BT ble i sommer tatt ned som en følge av jakten på mediepirater i landet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen