Pirate Bay blokkert i Danmark

Plateorganisasjonen International Federation of the Phonographic Industry (IFPI) har vunnet en seier over det svenske nettstedet The Pirate Bay.

En dansk domstol har pålagt den danske Internett-leverandøren Tele2 å blokkere nettstedet The Pirate Bay, og Tele2 har gått med på det selv om selskapet ikke har mottatt kjennelsen skriftlig.

Kundemassen til Tele2 utgjør rundt fire prosent av bredbåndsmarkedet i Danmark, og er eid av Telenor.

Piratene kjemper samlet

De ansvarlige bak The Pirate Bay har bestemt seg for å kjempe videre, og skal etter planen sette i gang med en kampanjeside sammen med den danske Piratgruppen, en interessegruppe for danske fildelere.

En talsmann for Piratgruppen, Sebastian Gjerding, mener dommen er helt absurd, fordi mange danske brukere dermed ikke får tilgang til en av verdens største distribusjoner av kultur og kunnskap.

Videre sier Gjerding at det er urettferdig at samme materiale som The Pirate Bay distribuerer også kan skaffes via nettsteder som Google og Rapidshare, uten at disse blir blokkert.

Kun Tele2 reagerer så langt

Danmarks to største Internett-leverandører, TDC og Telia, har bestemt seg for ikke å blokkere tilgangen til The Pirate Bay, i hvert fall ikke foreløpig.

(Kilder: The Inquirer, The Register, Computerworld.dk (1), Computerworld.dk (2))

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen