Fredrik Neij og Peter Sunde.

Teknofil Pirate Bay-skaperne starter lovlig fildelingstjeneste

Fredrik Neij og Peter Sunde.

Ny og lovlig fildelingstjeneste fra Pirate Bay-skaperne

RapidShare-aktige BayFiles skal respektere opphavsretten.

Til tross for at de har millionerstatninger og fengselsdommer hengende over seg, har to av grunnleggerne bak svenske The Pirate Bay – Fredrik Neij og Peter Sunde – lansert en ny fildelingstjeneste. Denne gangen er det snakk om et lovlydig alternativ.

Den nye fildelingsplattformen heter BayFiles og skal være lik eksisterende tjenester som RapidShare og MegaUpload med ett-klikks-hosting og brukervennlighet.

– Vil respektere opphavsretten

Slike fildelings- og oppbevaringstjenester blir ofte anklaget for å spre opphavsbeskyttet materiale, men svenskene sier de vil respektere opphavsretten og at de skal fjerne innhold som krenker dette hvis de blir bedt om det. Gjentatte overtredelser vil mest sannsynlig føre til at man blir utestengt fra sin konto.

The Pirate Bay har i en årrekke vært kjent for sine latterliggjøringer og hånlige svar til advokater fra selskaper som mente at deres opphavsrett ble krenket gjennom torrentsiden. At grunnleggerne nå lanserer et lovlydig alternativ kan derfor virke overraskende på mange.

Opptil 500 MB gratis

BayFiles fungerer ved at man laster opp sine filer og får en lenke som man kan dele filene med. Nettsiden tilbyr nemlig ikke en egen søkefunksjon.

Uregistrerte brukere får opptil 250 MB lagringsplass gratis, mens registrerte brukere får 500 MB. Såkalte betalende premiumbrukere kan laste opp filer på hele 5 GB hver, og får tilgang til en ubegrenset lagringsplass.

Flere funksjoner i fremtiden

BayFiles har foreløpig få funksjoner, men i det lengre løp skal tjenesten få nye egenskaper som vil minne mer og mer om nettskybaserte tjenester som DropBox.

Ta en titt og prøv ut den nye fildelingstjenesten på BayFiles.com.

(Kilde: TorrentFreak)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen