Slik ser den nye funksjonen på The Pirate Bay ut.
Slik ser den nye funksjonen på The Pirate Bay ut. (Bilde: Skjermdump: The Pirate Bay)

Denne knappen får filmbransjen til å true med søksmål

Filmbransje krever at nettleser-tillegget «Torrent Time» skal fjernes.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

For litt siden kunne vi melde at det populære torrentnettstedet Pirate Bay hadde gjort det mulig å strømme innhold direkte i nettleseren via en nettleser-utvidelse, på samme måte som Popcorn Time. Som ventet gikk ikke fremstøtet upåaktet hen hos innholdsprodusentene.

TorrentFreak melder nå at den nederlandske antipirat-organisasjonen BREIN har rettet skarpt skyts mot Pirate Bays nye strømmetjeneste.

Krever stengning

BREIN representerer en rekke innholdsprodusenter i Nederland, men handler også på vegne av den internasjonale avdelingen av amerikanske MPAA, som representerer alle de store filmstudioene i Hollywood.

The Pirate Bay åpner for å strømme innhold direkte i nettleseren.
The Pirate Bay åpner for å strømme innhold direkte i nettleseren.

BREINs advokat har sendt et brev til utviklerne av det nye nettlesertillegget, som har fått navnet «Torrents Time», hvor organisasjonen i ganske harde ordelag krever stengning av tjenesten.

– Ved å tilby Torrents Time, som hovedsakelig innebærer å gjøre opphavsbeskyttet materiale enkelt tilgjengelig, handler dere ulovlig og bryter opphavsretten til rettighetshaverne som er representert av BREIN. (...) Dette forårsaker stor skade for rettighetshaverne. På vegne av disse krever vi at dere avslutter distribusjonen av Torrents Time umiddelbart, heter det i brevet. 

Slår hardt tilbake

Antipirat-organisasjonen truer med å kontakte Internett-tilbyderen for å få nettsiden fjernet og for å få tak i personopplysningene til dem som drifter den. De informerer også om at rettslige skritt vil medføre betydelige rettsgebyrer.

Torrents Time-utviklerne selv slår imidlertid hardt tilbake mot truslene fra BREIN. I tillegg til å hevde at nettlesertillegget er fullt lovlig, og at det er brukerne selv som bestemmer hvordan de vil bruke det, mener de at BREINs beskyldninger mot dem er ulovlige i seg selv.

De peker også på at det ikke finnes noe rett som hittil har kjent Torrents Time ulovlig. Hva som eventuelt blir det juridiske utfallet gjenstår å se. Flere detaljer om saken finner du hos TorrentFreak.  

Nylig ble en norsk pirat dømt til å betale diger erstatningssum: Han delte over 1200 filmer på nett »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen