Dessverre er det ikke Pioneers Kuro-modeller som nå kommer til Europa. (Bilde: Pioneer)

Pioneers TV-er gjenoppstår - og kommer til Norden

Har inngått eksklusiv avtale med eieren av Elkjøp. 

Mange TV-entusiaster ble lei seg da Pioneer i 2009 kunngjorde at selskapet stenger TV-avdelingen sin for godt. Spesielt plasma-TV-ene til Pioneer ble ofte hyllet av kritikere og forbrukere, men til tross for dette uteble de gode salgstallene.

Litt senere, i 2011, kunne vi rapportere at Pioneers Elite-merke vender tilbake via et samarbeid med Sharp, men da kun til USA og Canada i første omgang.

Pioneer-TV-er til Norden

Som nettstedet TechRadar melder har Pioneer nå inngått en ny avtale, denne gangen med den britiske elektronikkkjeden Dixons Retail, som eier blant annet de norske selskapene Elkjøp og Lefdal.

Avtalen bekreftes overfor bransjemagasinet ERT og går ut på at Dixons Retail får eksklusive rettigheter til å utvikle, produsere og selge Pioneers TV-er i utvalgte markeder i Europa.

TV-ene skal visstnok legges ut for salg allerede neste måned, og Norden skal være den første regionen som får TV-ene, noe som tilsynelatende betyr at vi får se de nye Pioneer-TV-ene i norske elektronikkbutikker ganske snart.

Ingen plasma

Skuffelsen er imidlertid at det ikke er de berømte plasma-TV-ene til Pioneer som nå gjenoppstår. Derimot er det snakk om LED-TV-er i størrelsene 40, 46 og 55 tommer med full HD-oppløsning.

TV-ene kommer også med 3D-støtte, smart-TV-funksjonalitet, tre HDMI-innganger og tre USB-innganger. Utover det er det foreløpig ikke så mye som er kjent om TV-ene, inkludert hva navnet blir, men ifølge Pioneer er det snakk om TV-er av høy kvalitet.

– Vi er glade for samarbeidet med Dixons Retail. Med tanke på vårt gode rykte innen ny teknologi, kommer disse teknologisk avanserte TV-ene til å få en unik plass på markedet, sa planleggingssjef hos Pioneer, Yoshihide Beppu, til ERT.

Det er ennå håp for plasma-fansen:
LG har bekreftet at de vil fortsette å lage plasma-TV-er »

(Kilde: TechRadar, ERT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen