Pioneer slutter med TV

HD-guru melder at Pioneer legger ned sin TV-satsning for godt, og du vil ikke lengre har mulighet til å kjøpe de velkjente Kuro-skjermene. Ifølge Dinside.no vil så mange som 40.000 ansatte på verdensbasis miste jobben i Pioneer, som en direkte følge av TV-nedleggelsen. Dog vil produksjonen forsette inntil Pioneers egen fabrikk i Shizouka nedlegges seinere i år.

Endringer varslet
Det har lenge vært klart at Pioneer ville sette bort sin produksjon av plasmapaneler til Panasonic, men at de fortsatt ville stå for design og sluttproduksjonen selv. Sist uke ble det klart at åpningen av Panasonics nye gigant fabrikk ville bli utsatt i seks måneder, som også skulle stå for produksjonen av Pioneers plasmapaneler.

DVD-satsningen til Pioneer vil også endres. Denne avdelingen vil ikke legges ned, men slår seg sammen med Sharp for å fortsette videre produksjon.

Kaos
Oppdatering: Etter at vår artikkel ble publisert har det kommet frem hvorvidt de legger ned TV-produksjonen sin. Før Nikkei News publiserte nyheten som HD-guru refererte hadde Reuters en sak om det samme temaet.

-Pioneer overveier flere tiltakk. Alt fra å legge ned, til videre intern produksjon og utvikling, men ser også på muligheten til å lisensiere produksjonen av paneler sier en talsmann fra Pioneer til Reuters.

Til HD-guru har også Pioneer USA Electronics uttalt:
- Vi kommenterer ikke rykter,men som dere vet, har vi offentlig gått ut og sagt at vi fortløpende evaluere vår virksomhet. I 2008 meldte vi om endringer for å høyne vår produksjons effektivitet. Vi er fortsatt i denne prosessen men har ingen flere kommentarer utover dette.

Siste ordet i denne saken er ikke sagt. Vi vil holde dere oppdatert på utviklingen videre i denne saken.

Oppdatert: Pioneer bekrefter nå ovenfor Reuters at de legger ned sin TV-produksjon for godt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen