Pioneer har tapt stort på TV-produksjonen
Pioneer har tapt stort på TV-produksjonen

Pioneer kutter ut TV

Pioneer har de siste årene hatt rykte på seg for å levere svært gode flatskjermer. Plasma-seriene deres har fått enorme mengder med skryt i tester verden over.

I et hardt presset TV-marked, der prisene i for eksempel Norge falt med 21 prosent i 2008, tapte Pioneer rett slett så mye penger at de nå velger å si stopp.

Pioneers niende generasjon med plasma-TV vil med andre ord være den siste serien med flatskjermer vi vil se fra den kanten. Selv om det opplyses fra Pioneer at skjermene vil være i salg frem til mars neste år, kan du ikke regne med at de vil være tilgjengelige i Norge så lenge. Med andre ord bør du ikke ha for mye is i magen om du ønsker å sikre deg en TV fra Pioneer – de kan fort ende opp som utsolgt for godt.

Fremover vil Pioneer konsentrere seg om utvikling av lydprodukter for hjemmemarkedet, DJ-utstyr, samt bilstereo-produkter.

Sammen med meldingen om avvikling av TV-produksjonen er det også at klart at Pioneer må kvitte seg med rundt 10 000 ansatte. Dette rammer ansatte i flere land, og blant annet skal fabrikker i England og Nederland avvikles.

Hva med service og garanti?

Har du allerede kjøpt en Pioneer-TV og er bekymret for komplikasjoner rundt garanti og reklamasjonsrett? Du kan puste lettet ut – Pioneer bekrefter at de vil gi full støtte og support rundt produktene også etter nedleggelsen.

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen