Pinterest er verdt 9 milliarder kroner

Pinterest er verdt 9 milliarder kroner

Tjenesten er fortsatt bare i test-fasen, men pengene renner inn likevel.

Morsomme skilt er en gjenganger på Pinterest.
Morsomme skilt er en gjenganger på Pinterest.

Den japanske e-handelkjeden Rakuten har sammen med andre investorer spyttet inn 100 millioner dollar – 600 millioner kroner – i den sosiale nettverkstjenesten Pinterest. Det gjør at verdien av tjenesten stiger til svimlende 9 milliarder kroner, ifølge Comon.dk.

Pinterest er allerede verdens tredje største sosiale medium, etter Facebook og Twitter. Bilder av produkter og løsninger står i sentrum, og hensikten er å anbefale andre brukere å se kule bilder.

At brukerne kan anbefale produkter er også årsaken til at Rakuten har gått inn med penger. De ser for seg at tjenesten kan integreres med annonser på populære varer som de selv fører.

Populært blant kvinner

Ifølge Comon.dk er 60 prosent av Pinterest-brukerne kvinner. 55 prosent er i alderen 25 til 44 år. Bildene som "pin-es" har ofte noe med mote, møbler eller mat å gjøre, men egentlig kan det være hva som helst.

Når du kommer over noe interessant på nettet kan du altså "pin-e" et bilde slik at det vises på din egen Pinterest-profil. Som et bokmerke du dlere med andre. Andre Pinterest-brukere kan så dele det samme bildet videre på sine profiler, og de mest populære bildene fremheves på egne tema-sider. Det som imidlertid kan true Pinterests eksistens er at mange bilder deles uten samtykke fra den som eier rettighetene til det.

For øyeblikket finnes de kun en offisiell Pinterest-app til iPhone (gratis)i tillegg til nettsiden. Android-brukere har muligheten til å kjøpe en uoffisiell Pinterest-app i Google Play til 18 kroner, men du kan like gjerne bruke mobilsiden m.pinterest.com hvis du vil prøve tjenesten.

(Kilde: Comon.dk)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen