Pimp my phone - del 1

Det er ganske lite som skal til for å gi mobilen nytt liv. En vanlig lakkspray og litt klisterpapir eller maskeringsteip kan gjøre underverker.

Vi har gitt en Sony Ericsson W850i nytt liv, og viser deg her hvordan det gjøres.

Først og fremst anbefaler vi å spraylakke så lite som mulig. Spraylakken sitter ikke like godt som mobilens originallakk.

Siden den sitter litt dårlig, bør du absolutt unngå å spraye mobiltastene som usettes for slitasje.

Harmoni
Siden du først og fremst bør spraylakkere mobilen delvis, bør du velge å bruke en farge på spraylakken som harmonerer med den originale mobilfargen. Vi valgte derfor en metallisk sølvfarge som passer godt til den originale titanfargen.

På vår heldige prøvekanin ser vi at bakdekselet har en ruflete overflate. Dette passer oss meget bra, for denne overflaten holder godt på spraylakken vår.

Rengjøring må aldri undervurderes. Lakken sitter godt på en ren overflate. Rens overflaten grundig med aceton, og la dette tørke godt, ellers får du flekker i den nye lakken.

Litt pirkarbeid
Vær svært nøye med maskeringen. Gjør du dette riktig er du nesten garantert bra resultat. Masker alle små knapper og mikrofonhull og metall-lister på mobilen din som du ikke vil spraye.

Det vi har gjort her er først å tegne med frihånd på maskeringsteip hvordan vi vil at (flamme-)mønsteret skal være, og så har vi skåret til maskeringen for å få en sjablong-effekt.

Alternativt kan du skrive ut flammemønsteret (nederst i artikkelen) på klistremerkepapir og skjære forsiktig ut flammene i en hel bit. Her bruker man ikke saks, men en sjablongkniv som fås kjøpt på de fleste hobbybutikker.

Shaken, not stirred
Man kan også male lakken på med pensel, rett på mobilen, men man har mye mer kontroll med spray og sjablonger eller maskeringer. Lakken blir tykkere og stikker mer ut, dersom den er påført med pensel.

Sprayboksen ristes veldig veldig lenge, og rister du lakken i mindre enn ett minutt, skal vi nesten garantere deg at du får ganske store dråper i lakken din.

Vær ikke redd for å holde sprayboksen et godt stykke fra overflaten til det du skal lakke.

Det passer fint å plassere objektet på gulvet, for da blir det lettere å holde avstanden. 30 - 40 centimeter var ganske greit, og om du står 50 centimeter unna, blir ikke resultatet mindre sømfritt og jevnt.

Da tar det bare lengre tid, og dekker større areal av gulvet du sprayer på. Spray ikke mer enn at lakken akkurat dekker fargen under.

Begynner noe å flyte ut eller dryppe har du mest sannsynlig stått for nært. Da må du nesten fjerne alt med aceton og bomullpad og maskere på nytt igjen.

Luft godt
Nå lar du det tørke en liten stund, kanskje bare 5 minutter i godt ventilert miljø, før du fjerner maskeringen. Når du holder objektet, prøv å plassere fingrene der det ikke er lakkert. Maskeringen er mye lettere å fjerne når den ikke har vært på så lenge. Og når du har fjernet maskeringen kan du beundre resultatet. Vel bekomme!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen