Pillepåminnelse på SMS

Noen mennesker lider av så alvorlige sykdommer at bare det å glemme medisinen én dag kan ha dødelige konsekvenser.

Derfor har legen David Green nå har funnet opp en metode som kan både gjøre det lettere å huske medisiner, og kan dermed hjelpe til å redde liv.

SIMPill er en spesialdesignet pilleboks som inneholder en elektronisk brikke. Pasienter som benytter seg av SIMPill får sitt et individuelt medisineringsskjema programmert inn i pilleboksen på apoteket. Dermed er systemet best mulig tilpasset den enkelte pasient.

Hver gang pasienten åpner boksen sendes en tekstmelding til en sentralmaskin. Meldingen inneholder en bekreftelse på at pilleboksen ble åpnet, et identifikasjonsnummer for pilleboksen og tidspunkt for åpningen. Hvis disse opplysningene stemmer med forhåndsinstillingene hos den bestemte pilleboksen, vil meldingen kun bli lagret for statistikkens skyld.

Hvis eieren av pilleboksen har glemt eller unnlatt å åpne den og ta medisinen innen en bestemt tid, har sentralmaskinen muligheten til å gjøre en rekke forskjellige grep. Først og fremst kan eieren få en tekstmelding med en påminnelse til sin mobiltelefon. Filtjeneren kan også sende en tekstmelding til et familiemedlem eller helsepersonell. I tillegg til å melde fra om at pasienten ikke har åpnet boksen, vil man også få beskjed hvis man åpner boksen oftere enn forventet og er i ferd med å ta en dose for mye.

Slik ordningen er nå får mange pasienter hjemmebesøk kun for at de skal huske å ta medisinene sine. En ny ordning som dette vil dermed spare helsevesenet for mye arbeid.

(Kilder: SIMPill, Medgadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen