Pikselrekord fra Samsung

LG erklærte for kort tid siden at de vil komme med en 6- eller 7 megapiksels kameramobil i løpet av neste år. Samsung derimot, har hatt sin SCH-S250 på det koreanske markedet siden oktober i år.

Telefonen har 5 megapiksels kamera - en oppløsning som håner VGA-kameraene vi fortsatt finner i mange andre telefoner.

Høytlesing
At S250 har en skjerm som takler en oppløsning på 240x320 og 16,7 millioner farger, TV-utgang, MP3-spiller, minnekort og "text-to-speech" (få tekstmeldingene opplest av telefonen), ser vi bort fra i denne omgangen.

Vi er interesserte i kameradelen, og refererer fra vår russiske søsterpublikasjonen mobile-review.com som har lekt seg med Samsungs supertelefon.

Kongen på haugen
Markedets beste mobilkamera kommer i følge med markedets beste mobilskjerm, og det er neppe noen tilfeldighet. En god kamerasøker er en nødvendighet, og skjermen på S250 stiller på lik linje med en standard digitalkameraskjerm.

Fem megapiksler er fullt på høyde med digitalkameraer og kamerabrikken er av CCD-typen, som brukes i digitalkameraer og etter sigende skal gi høyere bildekvalitet enn CMOS, som er det mest utbredte i mobiltelefoner.

I Norge er Sony-Ericsson S700i eneste mobil på markedet med CCD-brikke, men både Sharp og Casio, for å nevne noen, har lurt CCD-brikker inn i telefonene sine.

Telefonen tar bilder med en oppløsning på inntil 2560x1920, men man har et knippe forskjellige oppløsnings- og kvalitetsinnstillinger å velge mellom, helt ned til velkjente 640x480 piksler. Lysfølsomheten strekker seg fra ISO100 til ISO800.


(klikk på bildet for større versjon)

Det tar ikke mer enn rundt fem sekunder å lagre et bilde på maks kvalitet. Med en bildestørrelse på over megabyten ved høyeste kvalitetsinnstilling, kan minnekort komme godt med. Telefonen har 92MB internt minne og et minnekort på 32MB av typen rs-MMC følger med.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen