Pikselmonster på vei

Samsung vakte oppsikt da de på fjorårets CeBIT-messe presenterte SCH-V770, som kunne skilte med 7 megapikslers kamera. Nå kommer produsenten med enda et pikselmonster.

Den nye skyvetelefonen SCH-B500 tar nemlig bilder med en oppløsning på hele 7,7 megapiksler. Til sammenligning finnes det få vanlige digitalkamera med høyere oppløsning enn rundt 6 megapiksler.

I tillegg til den høye oppløsningen har kameraet også optisk zoom. Dette betyr enkelt og greit at det er optikk inne i telefonen som gjør at du kan komme nærmere motivet uten tap av kvalitet.

Mer kamera enn telefon
Svaret på hvordan Samsung kan lage telefoner med like høy oppløsning som et vanlig kamera er i bunn og grunn enkelt. Produsenten har nemlig brukt en vanlig kameralinse istedenfor en typisk mobillinse. Spørsmålet du da kan stille deg er hvorvidt B500 er en kameratelefon eller et kamera med innebygd mobiltelefon.

Baksiden av telefonen vil nok for de fleste se ut som et vanlig kamera. Linsen stikker langt ut fra skallet, en forholdsvis stor blitzlampe er plassert øverst i midten, og tastene som brukes til å ta bilder og justere zoomen er plassert nøyaktig der du er vant til å finne dem på et vanlig fotoapparat.

Til tross for all maskinvaren B500 rommer er ikke telefonen tykkere enn 18,5 mm - når kameralinsen er inne i skallet, vel og merke.

Widescreen og TV-utgang
SCH-B500 kan by på mer enn gode bildemuligheter. For eksempel finner du en stor Wide-QVGA-skjerm, som betyr at du har en oppløsning på 400 x 240 punkter. Skjermen har støtte for både liggende og stående format, noe som er nødvendig for å kunne bruke kameraet slik det er ment, og som også gjør den mer egnet til å vise videoklipp og lignende.

Synes du skjermen blir for liten kan du koble B500 direkte til TV-en, ettersom telefonen har fått en egen TV-utgang. Dermed er det bare å rigge seg til foran fjernsynet og se gjennom feriebildene og videoklippene i stort format.

B500 har også fått støtte for mobil-TV, og bruker den koreansk-utviklede standarden DMB, som gjør det mulig å sende TV-signaler direkte til mobiltelefonen uten å gå via operatøren. Dette er samme standard som for eksempel NRK vil bruke når direktesendt mobil-TV lanseres her til lands.

En så gjennomført multimedietelefon som dette hadde vært ubrukelig uten høy minnekapasitet. Det er uklart hvor stort internminnet er, men telefonen kan bruke minnekort av typen microSD. Dermed kan du utvide minnet med opp til 1 GB.

Vi vil nok ikke få se noe til B500 i denne delen av verden, ettersom den kun støtter CDMA 2000-nettverket. Telefonen skal i første omgang tilbys eksklusivt til abonnenter hos den koreanske operatøren SK Telecom.

(Kilder: GSMport, Phoneyworld, Mobile Guerilla, PC Online, Trusted Reviews, SlashPhone)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen