Piece of Paradise

Jenteband blir ofte neglisjert og latterliggjort av norske medier. En av landets største aviser ga "Piece of Paradise" en toer, og alt de la til grunn i sin svært korte omtale var ordet "jenteband". Det norske rockebandet fra Bergen, som ikke må forveksles med det franske trash metal-bandet med samme navn, har lagt ned mye tid og arbeid i sitt nye album. De skal bedømmes ut ifra hvor godt de fungerer som rockeband, og ikke på kjønn.

Sterk debut

Vi husker godt da Furia for tre år siden tok Norge med storm. Deres debutplate betraktes av mange som et svært sterkt album, og en slik suksesshistorie er ikke enkel å overgå. Furia har nå stått for utfordringen "det vanskelige andrealbumet".

Alternativ tekst mangler
Rockeband på nye eventyr.

Første kutt ut er "One by One", en låt med dempet stemning og intellektuell holdning. Man får inntrykk av at albumet er episk oppbygget, men de klarer dessverre ikke å holde på denne tonen stort lenger enn på dette kuttet. Den påfølgende "Wicked Smile" er mer platt i oppbyggingen, og vitner om at bandet kan ha tatt snarveier for å fylle opp et helt album. Det grenser mot det kjedsommelige, men kan fungere fint som avbalansert bilmusikk.

Vaklende

"Piece of Smile" drar inntrykket halvveis opp igjen, med et svært fengende "neo pop"-refreng, men heller ikke her varer det lenge. Spor tre, "Close to Fall Apart", er dørgende kjedelig igjen, hvor bare starten kan oppfattes en smule interessant. Inntrykket man får nå er at de har laget fem dårlige og fem gode låter, og stokket dem annenhver gang på albumet. Jammen viser det seg ikke å stemme hittil, for "Soulless Streets" drar det hele opp på akseptabelt nivå igjen.

Resten av sangene på albumet er også varierende i kvalitet. "Goodbye Sweet Sorrow" bryter opp den stemningen en smule, med introduksjonen av en mannlig vokalist. Det kler sangen godt, og den er sammen med "One by One" og "Soulless Streets" blant de sterkeste kuttene.

Hvis en skikkelig positiv ting skal nevnes, så er det at innspillingen er så godt som 100 prosent gjennomført. Det finnes ikke en eneste feil på noen av låtene, og det hele er møysommelig mikset til en lydvegg av perfeksjonisme. Kanskje er det dette som gjør de fleste låtene uinteressante?

Konklusjon

Furia har ikke bestått "andreplate-testen" selv om de har laget et så godt som perfekt album. Det hjelper bare så lite når de ikke klarer å holde på lytterens interesse. "Piece of Paradise" blir dermed bare en middelmådig opplevelsesskaper, og ingenting som fortjener den store oppmerksomhet. Albumet blir et salgsobjekt for spesielt interesserte.

Furia Piece of Paradise

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen