Picoblogger

Alternativ tekst mangler
Foto: Einar Eriksen

Programtest

Picoblogger

Utvikler: Picostation
Lisens: Gratisvare
System: Symbian, Series 60 v1, v2, v3
Versjon: 3.1.5
Størrelse: 506 kB

Beskrivelse: Picostation Picoblogger lar deg publisere helgebloggen med ferske bilder direkte fra mobilen.
Last ned: Handango.com

Blogging har i løpet av de siste årene blitt et nærmest dagligdags uttrykk. Stadig flere liker tanken på å være sin egen redaktør, skrive om sine egne interesser og høste lesere.

Mange nettaviser tilbyr deg å lage din egen blogg, men det er også mulig å blogge fra mobilen. Vi har testet gratisprogrammet Picoblogger som kan brukes fra alle mobiltelefoner med Series 60 (vi har i vår test brukt en 6630).

For å begynne registrerer du en blogg på nettsiden til produsenten. Du får da tildelt en egen nettadresse som fører til din egen blogg. Vår testblogg har adressen www.picostation.com/moblog/einar. Adressen vil være det samme som brukernavnet ditt.

Deretter er det bare å knipse bilder, skrive historier og slenge de direkte ut på internett. Enten fra mobiltelefonen, eller fra datamaskinen.

Alternativ tekst mangler

Når du starter programmet må du registrere en konto. Du kobles raskt opp på internett, og er klar til å blogge etter kun et lite øyeblikk.

Picoblogger kan brukes direkte fra en datamaskin. Herfra er det enkelt og oversiktlig å blogge. Du kan endre profilen din, legge til nye profilbilder og endre innleggene dine. Både å lage egne publikasjoner og å lese andres publikasjoner går smertefritt.

Da er spørsmålet om Picoblogger er like enkelt å bruke fra mobiltelefonen, som fra en datamaskin.

Enkelt å bruke
Øverst i programmet finner du en tabell med bilder, som fører til andres blogger. Når du flytter markøren over disse dukker det umiddelbart opp tidspunkt for innlegget, og hvem som la det ut. Nederst får du opp en rekke ikoner, og hver av dem forklares med det samme du flytter markøren. På den måten er det lett å forstå seg på hvordan man bruker programmet.

Når du skal opprette et nytt innlegg i din egen blogg, får du opp en liste der du skal fylle inn tekst og eventuelt et vedlagt bilde eller video. Du kan krysse av for at innlegget skal publiseres, eller du kan ha innlegget for deg selv.

Du kan imidlertid ikke endre innleggene i ettertid fra mobilen, og du kan heller ikke endre på profilen din. For å gjøre dette må du dessverre traske hjem, eller til nærmeste internettkafé om det er feriebloggen du jobber med.

Treff venner
I Picoblogger finner du en funksjon som gjør at du kan søke etter bloggere nær deg. På den måten finner du kanskje lokale bilder, og bloggere som blogger om lokale forhold. Du kan også søke etter bloggere med samme interesser som deg selv.

Picoblogger blir med dette et eget lite samfunn, der du kan bli kjent med nye personer.

Konklusjon
Picoblogger er en god løsning for å blogge fra mobilen. Du kan enkelt publisere ferske bilder rett fra mobilkameraet og rett ut på nett, helt uten å røre en datamaskin. Og programmet er gratis, så om du er glad i å blogge er det absolutt verdt et forsøk.

Programmet kan lastes ned fra Handango.com.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen