Pico-projektor slår et slag for USB

Texas Instruments er kanskje best kjent for sine dyre kalkulatorer og annet datautstyr her til lands, men de driver også med håndholdte projektorer – også kalt pico-projektorer. På årets Mobile World Congress i Spania har de vist frem en ny prototype på en pico-projektor som fortsetter trenden med å være liten og lett.

Prototypen skiller seg derimot ut med tanke på inngangsmuligheter. Der de fleste andre håndholdte projektorer har flere typer innganger, satser Texas Instruments i stedet på å gjøre det hele enklere – ved kun å ha USB-inngang.

Enklere å forstå

Den nye prototypen benytter seg av en USB-skjermdriver og transporterer både bilde og strøm over kabelen. Denne enkle plug-and-play-formelen skal bidra til å gjøre projisering enklere og mer forståelig for familier og bedrifter som ikke har all verden til projektorkunnskaper fra før.

Projektoren har en lysstyrke på 20 lumen og skal kunne støtte alle typer oppløsninger produsenten måtte kreve av den. Den har antakelig Texas Instruments' nye brikke på innsiden, men uten at vi skal si det for sikkert.

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Ettersom dette kun er en prototype, har det ikke dukket opp noe anslag på pris eller lanseringsdato. Det er likevel trolig at vi vil få se flere slike enkle og lette enheter på projektorfronten fremover.

(Kilder: CrunchGear, Pico-Projector-Info)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen