TEST: Pianolakk i flygelstørrelse
Test

Pianolakk i flygelstørrelse

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Testresultater

Samsung HT-TX715

Positive ting Trådløse bakhøyttalere, bra på filmlyd.
Negative ting Dårlig autojustering, svakere lydkvalitet med musikk.0

Testresultater

Samsung HT-TX715

Positive ting Trådløse bakhøyttalere, bra på filmlyd.
Negative ting Dårlig autojustering, svakere lydkvalitet med musikk.0
Dette anlegget fra Samsung er av tradisjonell utførelse, med front- og bakhøyttalere som er like store. Senterhøyttaleren og sub-bassen er ganske små, og enkle å gjemme bort. Sub-bassen er passiv, slik at det er hovedenheten som forsterker opp det signalet også. Utseendet er i følge reklamen tilpasset TV-ene fra Samsung. Dermed er designet dominert av avrundete former og blank sort «pianolakk»-finish. Fint for de som liker det sånn.

Selve spilleren har samme designet, og må stå på høykant for at du skal kunne se displayet fra sofaen. Høyttalerne er de største i vårt utvalg, og ruver hele 134 centimeter over gulvet. Dermed er det er helt sikkert at det er umulig å gjemme dem bort i stua.

Oppkobling og innstilling

Oppkoblingen er enkel, med fargekodete plugger på de medfølgende kablene. Pluggene er utformet slik at det ikke er mulig å koble feil på forsterkeren. I høyttalerenden er det vanlige fjærkontakter som tillater å kutte kablene uten problemer. Den medfølgende trådløsforsterkeren for bakhøyttalerne gjør at det ikke er nødvendig å strekke kabler fra forsterkeren og tvers over stua. Det er veldig bra, og dette radiosambandet stiller seg selv inn helt uten problemer. Det holder med å skru på strømmen.

Menyspråket er engelsk, og det er ingen skandinaviske språk innebygd. Det følger med en mikrofon for automatisk justering av surroundkanalene, men vi fikk ikke funksjonen til å arbeide like bra som på de andre anleggene. Prosedyren som anlegget fulgte, ligner svært på hva de fleste andre gjør, men anlegget mislyktes gang på gang med å fullføre rutinen. Det påsto at det ikke klarte å detektere alle høyttalerne. Det måtte mange forsøk til før vi klarte å få rutinen til å fullføre, og anlegget var autojustert. Det virker som Samsung burde spandere en langt bedre mikrofon til denne funksjonen.

Lyd og bilde
Filmlyden er bra, og med en kraftig surroundeffekt. Her kommer lyden fra alle kanter, og plasserer deg midt i handlingens sentrum. Dette er kjempemoro når det står actionfilmer på menyen. Det er mulig at enkelte purister vil mene at anlegget overdriver effekten, men dette er det mulig å justere etter egen smak.

Vår eneste innvending til den automatisk innstilte lyden er at dialogen ikke er så konsentrert i midten av skjermen som vi ønsker oss. Dette lar seg imidlertid enkelt justere, og da vi dro opp nivået på senterkanalen fikk vi mer av dialogen tydeligere i lydbildet.
Lydbildet for øvrig er godt balansert, og særlig bassen er en overraskende positiv opplevelse. Det er ikke en aktiv subbass i dette anlegget, men likevel fikk vi bra trøkk i bunnen av lydspekteret da eksplosjoner skjedde på skjermen. Diskanten er behagelig uten å skjære, og mellomtonene holder et riktig nivå uten å overta lydbildet.

For musikkavspilling er ikke dette anlegget like morsomt. Her blir lyden for veik og ullen, med mellomtoner som har lyst til å overta hele lydbildet. Det er særlig i bassen det blir for veikt, for diskant er klar nok uten å skjære i øret. Det gjør at vokal kommer fint fram, men de dominerende mellomtonene gjør at gjengivelsen likevel er langt fra perfekt, det blir rett og slett for «romlete» lyd. Det finnes en rekke innstillinger for lydbehandling for musikk, og den innstillingen vi likte best, var «jazz», selv om heller ikke den leverte den helt store musikkopplevelsen.  Anlegget konverterer DVD-film opp til 1080p, som de fleste av anleggene i denne testen gjør.

Konklusjon

Med sitt kompromissløse utseendet skal du virkelig ønske deg dette anlegget før du setter det i stua. Det har også litt snaut med tilkoblinger, og musikklyden er ikke den beste. Det tar anlegget igjen med filmlyden sin, som er virkelig morsom å ha rundt seg. Det er også en kjempefordel at det følger med trådløs overføring av lyden til bakhøyttalerne. Prislappen er midt på treet i vårt utvalg. Et helt greit valg, om du synes det passer i stua.


Oppsummering
Produkt: Samsung HT-TX715
Internett: www.samsung.no
Pris: 6.295 kroner
Design/funksjoner: 4.8/10
Brukervennlighet: 5.7/10
Lyd/bildekvalitet: 6.6/10
Pris: 5.0/10

Data
System: 5.1 Surround
Antall deler: 7
Antall lydinnganger: 4
Maks oppkonvertering: 1080pNorges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen