PhysX på billigsalg

Asus' PhysX-kort
Asus' PhysX-kort

Det er nå rundt ett og et halvt år siden Ageia lanserte PhysX - den første dedikerte fysikkakseleratoren for forbrukermarkedet. Tanken bak det PCI-baserte kortet er å avlaste prosessor og grafikkprosessor i systemet, slik at spill kan fremstå som mer realistiske.

Spesielt elementer som bevegelser, hår, klær, flytende væske og mer skal potensielt bli mer ekte med PhysX. Ulempen er imidlertid at spillene må utvikles med Ageias eget SDK - noe mange spillutviklere kvier seg for. Ifølge Ageia støttes PhysX av over 100 spill som enten er i utvikling eller på markedet allerede.

Men selv i spill som søtter PhysX, har gevinsten av kortet vist seg å være heller liten, og salget av kortene har på langt nær tatt av.

I begynnelsen solgte Asus og BFG PhysX-kortene for $299 veiledende, men prisen ble senere senket til under $200. Nå senkes prisen ytterligere - til $99. Det betyr trolig en pris på rundt 800 kroner inkl. mva. her til lands.

Dessuten lover Ageia å slippe en modifikasjon til Unreal Tournament 3, i tillegg til to spesial-brett med ekstra fysikkeffekter.

Det gjenstår å se om dette vil blåse liv i salget. Følg prisen på Asus' PhysX-kort i prisguiden.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen