PhysX forsinket?

Alternativ tekst mangler
Asus-kort med PhysX-prosessor
(Bilde: PC Perspective)

Ageia Technologies lanserte en relativt spesiell prosessor i april 2005. Prosessoren er ment å skulle hjelpe både CPU-er og GPU-er med fysiske utregninger, for mer realistiske spill. Så langt trenger man et eget ekspansjonskort der prosessoren er montert, ikke helt ulikt et skjermkort.

PhysX er verdens første fysikkprosessor, og det er fristende å trekke analogier til lanseringen av Voodoo-brikken fra 3dfx. Flere tilsvarende produkter vil nok komme på markedet. Heller ikke blir vi forbauset hvis man ender opp med å integrere prosessoren på hovedkort, prosessorer eller skjermkort.

Planen var at PhysX skulle komme på markedet i løpet av 4. kvartal i år, men ettersom vi nå er helt i slutten av november ser det litt dårlig ut. Erfaringsmessig får man jo gjerne pressemeldinger om nye produkter i god tid før selve produktet blir tilgjengelig. Så langt har det vært relativt stille fra produsentene av slike tilleggskort.

CoolTechZone hevder at Asus kommer til å lansere sin versjon i februar 2006. Nettstedet skal også ha fått svar fra Asus på sine henvendelser. Asus skal ha kortene klare internt, men føler ikke at tiden er moden. Først må man ha flere spilltitler som kan gjøre nytte av en slik fysikkprosessor.

Dermed får vi bare avvente til februar. Prisene på dette tilleggskortet er ventet å ligge mellom 249 og 299 USD. I norske kroner tilsvarer dette mellom 1700 og 2000 kroner, men vi vil tro at kortet nok vil koste over 2000 kroner når det kommer til Norge.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen