PHP-samarbeid mellom IBM og Zend

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Man kan vi hva man vil om Java, C# og .NET-rammeverket, men intet slår PHP i utbredelse som scriptspråk på web. Språket har nærmest blitt en standard for ikke-kommersielle webapplikasjoner, men brukes også stadig mer i diverse bedriftsverktøy, eksempelvis CMS og CRM.

Et nylig inngått samarbeid mellom Zend og IBM skal gjøre PHP kompatibel med sistnevntes System i-servere (business class servere). Disse bruker Power-prosessorer og er i bunn og grunn mye av det samme som System p-modellene, men er mer transaksjonsorientert siden de er en videreutvikling av gode gamle AS/400.

Man tenker seg at PHP skal kjøre på i/5-operativsystemet slik at man kan utnytte mer av feiltoleransemulighetene i maskinvaren.

Siden man kan kjøre Linux på Power, kan man også kjøre PHP, men med litt annen karakteristikk enn det man finner på x86.

Foreløpig er det ikke kjent hva Zend-motoren til i/5 kommer til å koste, men siden maskinen fort koster enn halv million kroner, blir det neppe noe for de minste bedriftene.

En potensiell spinoff av dette kan være at man kan dra erfaringene til å få PHP bedre optimalisert på Power-arkitekturen generelt, også på Linux.

(Kilde: Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen