Guide PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 9

Databasenormalisering

Forrige gang lærte vi det mest grunnleggende om databaser. Nå skal vi sette opp databasene på best mulig måte.

Forrige gang lærte vi deg det aller mest grunneleggende om databaser, og hvordan de er oppbygd. I dag skal vi lære deg hvordan du bør strukturere databasetabellene dine for å gjøre de lette å vedlikeholde og bruke, gjennom en prosess kalt normalisering.

Normalisering består av en rekke såkalte normalformer, hvor hver normalform er et trinn på veien til å få en normalisert tabell. Nøyaktig på hvilken normalform man bør stoppe er noe omdiskutert, men man sier som oftest at data er normalisert om det er på tredje normalform eller høyere. En vanlig forkortelse for første normalform er 1NF, og vi kommer til å bruke slike forkortelser utover i artikkelen.

I dette kapittelet kommer vi til å presentere de tre første normalformene, som er de du kommer til å benytte til vanlig. Det finnes også flere normalformer, men disse er ikke relevante i majoriteten av tilfellene. Etter at vi har presentert de tre første normalformene, kommer vi til å gjennomgå vår løsning på dagens eksempel, og vi anbefaler at du utarbeider din egen løsning før du leser hva vi valgte å gjøre.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen