Guide PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 6

Dette gjør nettsiden din interessant

Vi fortsetter PHP-skolen vår, og forteller deg hvordan du tar i mot data fra leserne dine.

Vi er nå klar med det sjette kapittelet i vår gjennomgang av programmeringsspråkene PHP og MySQL. I dag er temaet hvordan du enklest mulig kan ta imot og behandle data fra leseren av nettsiden din.

Det er først når du bruker data fra brukeren at du virkelig lager dynamiske og interaktive nettsider som det kan være interessant for leseren å bruke tid på. Det er samtidig en del fallgruver du kan havne i dersom du ikke behandler data fra brukeren på rett måte, det er veldig viktig å tenke sikkerhet.

Forumet vårt benytter seg svært mange skjemaer, som du nå er en ekspert på.
Forumet vårt benytter seg svært mange skjemaer. Dette skal du i dag bli en ekspert på.

Dette skal du gjøre ved hjelp av POST og GET-syntakser. Vi skal også se på hvilke sikringstiltak du må ta når du skal behandle data du har mottatt fra brukeren. Videre kommer grunnleggende regulære uttrykk, som lar deg bli sikker på at dataene du har fått tilsvarer det du forventet å få.

Vi skal også gi deg noen tips om hvordan du bør gi feilmelding til brukerne av nettsiden din når de fyller inn data på feil måte, noe de kommer til å gjøre. Vi skal også vise deg hvordan du kan ta imot arrays som brukeren sender inn, hva forskjellen på POST, GET og REQUEST er, og til slutt hvordan du kan ta imot opplastede filer.


Følg med oss over til neste side, så starter vi med det som er helt grunnleggende »


Tidligere kapitler

Her er de tidligere kapitlene i vår gjennomgang, og vi anbefaler at du har et lite overblikk over disse før du går videre med dagens leksjon.

Neste gang

I neste kapittel av denne gjennomgangen skal vi gå løs på såkalt objekt-orientert programmering (OOP). Vi har til nå klart å unngå bruk av objekter i det hele tatt, og OOP kommer til å være en helt ny måte å tenke programmering på.

Still gjerne spørsmål, kom med forslag og tilbakemeldinger til denne artikkelserien i kommentartråden under:

Denne guiden er oppdatert og republisert. Originalartikkelen er fra november 2006.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen