GUIDE: PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 3 Disse PHP-funksjonene må du kunne

Guide PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 3

(Foto: Niklas Plikk, Hardware.no)

Disse PHP-funksjonene må du kunne

Vi lærer deg selve grunnpilarene til programmeringsspråket.

Er du en av mange som har lekt litt med HTML, men savner mer funksjonalitet? I denne artikkelserien vil vi lære deg å bruke PHP og MySQL til å lage dynamiske webløsninger, slik at du kan ta webutviklingen til et nytt nivå.

For å få best mulig utbytte av denne innføringen er det en fordel at du kan HTML og har en viss kjennskap til programmering. Dette er imidlertid ikke et krav – du skal kunne skjønne det meste uten noen som helst bakgrunnskunnskap.

I kapittel 1 av denne guiden så vi på hva PHP er, historien til PHP og hvordan PHP installeres. Til slutt så vi på litt enkel programmering som "hello world" og inkludering av filer.

I kapittel 2 så vi på syntaksen til PHP og hvordan man behandler variabler. Til slutt så vi litt på hvordan man sender ut-data fra PHP, som echo og print.

I dette kapittelet vil vi se på hvordan vi kan kontrollere og sammenlikne verdier, for deretter å utføre handlinger basert på utfallet. Du vil lære å skrive skript som har handlinger med betingelser – altså kommandoer som kun vil bli utført hvis betingelsene ligger til rette.

Fra og med dette kapittelet har jeg gjort en liten forandring – kodeeksemplene vil ikke lenger inkludere start- og slutt-markeringen for PHP (<?php og ?>). Skal du teste eksemplene i praksis må du altså selv legge til dette. Husk at dokumentet må lagres med filendelsen .php.

Har du ikke lest noe av denne guiden før anbefaler jeg deg å lese kapittel 1 og kapittel 2 før du leser dette kapittelet.

Denne guiden er oppdatert og republisert. Originalartikkelen er fra juni 2006.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen