GUIDE: PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 2 Slik skriver du PHP

Guide PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 2

(Foto: Niklas Plikk, Hardware.no)

Slik skriver du PHP

Vi tar deg med dypere inn i PHP-ens verden.

Er du en av mange som har lekt litt med HTML, men savner mer funksjonalitet? I denne artikkelserien vil vi lære deg å bruke PHP og MySQL til å lage dynamiske webløsninger, slik at du kan ta webutviklingen til et nytt nivå.

For å få best mulig utbytte av denne innføringen er det en fordel at du kan HTML og har en viss kjennskap til programmering. Dette er imidlertid ikke et krav – du skal kunne skjønne det meste uten noen som helst bakgrunnskunnskap.

Den første delen av denne guiden finner du her »

I kapittel 1 av denne guiden så vi på hva PHP er, historien til PHP og hvordan PHP installeres. Til slutt så vi på litt enkel programmering som "hello world" og inkludering av filer.

Nå i kapittel 2 vil vi se nærmere på syntaksen til PHP, altså hvordan PHP-kode skrives. Videre vil vi se grundig på variabler, og til slutt se litt på hvordan man sender ut-data fra PHP.

Ettersom det er vanskelig å forklare syntaksen til PHP uten å komme med spesifikke eksempler vil forklaringen av syntaksen og forklaringen av variabler gå litt på kryss og tvers av hverandre. Dette vil også fortsette i de neste kapitlene, hvor vi vil se på tall, matematiske operasjoner, kontroll, funksjoner og mye mer.

Bli med over til neste side, så starter vi lett »

Denne guiden er oppdatert og republisert. Originalartikkelen er fra juni 2006.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen