PHP- & MySQL-innføring: Kapittel 7

Vi er nå klar med det syvende kapittelet i vår gjennomgang av PHP og MySQL. Vi har ennå ikke kommet frem til den delen som skal handle om MySQL, men vi nærmer oss med stormskritt. I dag er temaet hvordan man kan lage objekter, som lar deg samordne data med en gitt type oppførsel.

Her er de tidligere kapitlene i vår gjennomgang;

Forord

I dette kapittelet har vi valgt å benytte oss av det nye objekt-orienterte systemet som ble innført med PHP5. PHP5 har vært tilgjengelig siden juli 2004, og likevel er det svært mange webhotell som enda ikke har tatt det i bruk. Det er likevel tilgjengelig i blant annet XAMPP-pakken, som vi anbefalte i det første kapittelet av denne artikkelserien.

Det er såpass mange endringer mellom PHP4 og PHP5 når det kommer til objekt-orientert programmering, at dersom du ikke har tilgang til en PHP5-basert installasjon, vil dette kapittelet dessverre være stort sett unyttig for deg når det gjelder programmeringsbiten.

Likevel presenterer vi også mye teori i dette kapittelet, og den vil ikke være helt bortkastet, selv om noe av det ikke er mulig å bruke i PHP4.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen