Photoshop Express

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Funksjoner

Vi opplever Photoshop Express som en rask tjeneste som er enkelt å bruke, og skjermbildet er godt organisert.

Når vi klikker på My Photos-ikonet og dobbeltklikker på ett av bildene får vi opp et nytt skjermbilde med en mulighet for å redigere det aktuelle bildet.

Sytten funksjoner

På venstre siden får vi en meny med alle funksjonene (totalt sytten funksjoner). Her finner vi de mest grunnleggende funksjonene som også finnes i Adobe Photoshop. Vi kan blant annet justere eksponering, metning og fjerne røde øyne.

Tjenesten har også verktøy for justering av hvitbalanse, lysstyrke, skarphet og myk fokus. Her finner vi også effekter som svart/hvit-konvertering, la et bilde se ut som om det var håndtegnet og isolering av farge på et bestemt sted i bildet.

Med kun sytten funksjoner har ikke Photoshop Express i nærheten så mange funksjoner som programmet Photoshop har.

Det mangler blant annet muligheten til å jobbe med lag. Det mangler også masking-verktøy, det vil si en teknikk hvor deler av motivet blir beskyttet mot endringer som skal utføres. Dessuten har ikke tjenesten noen tegneverktøy, og den mangler også muligheten til å endre størrelsen på bilder.

Genial forhåndsvisning

Når vi velger ut en bestemt funksjon i Photoshop Express får vi flere forhåndsvisninger av et manipulert bilde i miniatyr-utgave slik at vi kan velge ut det bildet som vi mener passer best. Dersom vi holder musepekeren over ett av miniatyrbildene får vi forstørret visning av bildet.

Følgende eksempel viser hva som skjer når vi jobber med å justere hvitbalansen i et bilde:

Muligheten til forhåndsvisning er en finesse som vi mener passer utmerket for målgruppen for tjenesten, nemlig brukere som ønsker å manipulere et bilde i farten.

Vi kunne også finjustere bildet nærmere via et lite verktøy-ikon øverst i høyre hjørnet i skjermbildet.

Litt tungvinn nedlasting

Det som derimot oppleves litt tungvint med Photoshop Express er å laste ned et bilde vi hadde manipulert. Dette er kun mulig i oversikten (All Photos), og ikke direkte i skjermbildet hvor et bestemt bilde manipuleres.

Vi måtte altså tilbake til oversikten over alle bildene for å laste ned et bilde vi nettopp hadde manipulert. Dette kunne via gjøre via en Photo Options-meny som dukket opp når musepekeren holdes over nederste delen av et bestemt bilde.

Ingen kopi av originalen

En annen ulempe med Photoshop Express er at originalbildet ikke blir lagret som en ekstra fil når et bestemt bilde blir manipulert og lagret. Det finnes ikke noen Save As eller Save a Copy-mulighet. Når vi trykket på Save-knappen fikk vi heller ikke noe alternativ der vi fikk velge å ta vare på originalen. Originalbildet ble overskrevet.

Riktignok er det mulig å angre og gå tilbake til originalbildet, men vi kan altså ikke lagre det manipulerte bildet med et annet filnavn.

Deling av bilder

My Gallery-funksjonen gjør det mulig å dele ut ett eller flere fotoalbum slik at andre brukere kan se dette. Det er enkelt å opprett ett eller flere album og eventuelt dele ut disse. Vi klikker på My Photos-ikonet og videre på New Album-ikonet, gir albumet et navn, og klikker-og-drar bilder fra vårt arkiv (All Photos) til det nyopprettede albumet vårt. Vi kan også velge å eventuelt dele (Share Album) albumet slik at andre brukere kan se det.

Med Browse-funksjonen i Photoshop Express kan vi bla i fotoalbum som andre brukere har lagt ut. I skrivende stund er det lagt ut over 33 tusen gallerier som hver for seg inneholder ett eller flere fotoalbum.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen