Photoshop CS5 oppdateres

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Photoshop CS5 oppdateres.
Photoshop CS5 oppdateres.

Oppdateringen 12.0.1, som dekker både Windows- og Mac-versjonen, er ikke veldig revolusjonerende, men ordner enn del problemer som er oppdaget i løpet av de to og en halv månedene CS5 har vært på markedet.

Generelt sett ser det ut til at oppdateringen gjør programmet mer stabilt i bruk. Felles for begge operativsystemene er at Photoshop nå kan oppleves som kjappere, ettersom en rekke problemer som førte til treghet i brukeropplevelsen nå har blitt løst. De hendelsene som oftest fikk bildebehandlingsprogrammet til å krasje, skal også være ordnet. Ifølge Adobe er også flere problemer knyttet til brukergrensesnittet blitt fikset, uten at noe spesifikt er nevnt.

Mac
De fleste fiksene skjer på Mac-versjonen, som gjenomgikk store forvandlinger under panseret fra versjon CS4 til CS5 i det Adobe valgte å gå fra Carbon- til Cocoa-rammeverket. Cocoa er rammeverket som både Adobe og Apple i dag bruker når de utvikler programvare til Mac.

Adobe har med oppdateringen blant annet løst flere problemer rundt bruk av Apples Mighty Mouse, og særlig høyre musetast, som Mac’ene tradisjonelt sett ikke har hatt. Mange har også slitt med at Photoshop har krasjet ved forhåndsvisning av fonter, men dette problemet skal nå være løst, og Adobe fortsetter og samarbeide med Apple om å løse flere font-relaterte problemer, ifølge Adobs offisielle blogg av John Nack.

Windows
Kun én feil ble fikset spesifikt for Windows, nemlig et problem med eldre AMD-prosessorer, som hindret Photoshop fra å starte i det hele tatt.

Du kan oppdatere din Photoshop CS5 ved å trykke Help->Updates eller Hjelp->Oppdateringer innad i programmet. Eventuelt kan oppdateringen lastes ned herfra:

Adobe Photoshop 12.0.1 oppdatering for Windows
Adobe Photoshop 12.0.1 oppdatering for Mac


Les også: Photoshop CS5 er lansert
Les også: Lyst til å prøve Photoshop CS5?

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen