Photoshop kommer i fullversjon til iPad neste år, ifølge Bloomberg.
Photoshop kommer i fullversjon til iPad neste år, ifølge Bloomberg. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Photoshop kommer i fullversjon til iPad

Adobes planlegger å lansere fullversjonen av sin populære Photoshop til iPad neste år, melder Bloomberg

Lanseringen skal finne sted på Max-konferansen i oktober, og er et ledd i en ny strategi for Adobe, som innebærer å gjøre selskapets programvare kompatibel med flere enheter, ifølge nettstedets kilder. 

Bekrefter arbeidet 

Adobes produktsjef for Creative Cloud Scott Belsky bekrefter overfor Bloomberg at en ny flerplattformsutgave av Photoshop er på gang, men vil ikke si noe om når den vil lanseres.

Photoshop Express finnes allerede til mobile enheter, men er bare en enkel utgave av programvaren. Foto: Skjermdump

Han sier også at mange av deres kunder i større og større grad jobber på nettbrett fremfor stasjonære PC-er, og har bedt om muligheten til å gjøre redigeringsjobber på brettet. 

Mange iOS-apper 

Adobe opererer i dag en rekke apper til iOS, blant annet Photoshop Express, som er en gratis light-utgave av programvaren, i tillegg til Photoshop Mix og Photoshop Fix, som begge byr på enkelte funksjoner fra Photoshop-sfæren. En versjon av Lightroom CC er også tilgjengelig. 

Den nye Photoshop-appen vil være tilkoblet nettskyen og gjøre at du kan begynne redigeringsjobben på nettbrettet og fortsette automatisk på PC-en, for eksempel.

Appen vil imidlertid ikke være en ren klone av dagens Photoshop på PC, men ha et mer mobilvennlig grensesnitt. Hovedsaklig skal det være iPad Pro som er i tankene til Adobe, da den er kraftig nok til å støtte programvaren. 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen