Photokina 2006 – en oppsummering

Alternativ tekst mangler
Sørlige inngang til messeområdet

For ikke så alt for mange år siden, før internett ble alment tilgjengelig, var Photokina virkelig en stor greie, fordi det var her alle nyhetene ble presentert. Det gjorde at det var utrolig mye spennende å se på, samtidig var det et mareritt for journalistene, for det var alt for mye å skrive om på alt for kort tid.

I nå lanseres de fleste nye produktene de siste 5-6 ukene før messen, slik at kjøret for å få ut nyhetene blir mindre i løpet av messedagene. Det gjør jobben vår lettere, og vi får mer tid til å se oss rundt, og mer tid til å snakke med folk i bransjen, men det gjør jo samtidig messen mindre spennende.

Når man snakker med representanter for utstyrsprodusentene, er det naturligvis mye de ikke kan si. Det er mye som er hemmeligheter, så mye av samtalene dreier seg om å prøve å finne et område der de har mulighet til å si noe som dere lesere kunne ha interesse av. Men lett er det ikke.

Sony
Jeg hadde et ganske uforberedt møte med herr Kondo fra Sony Marketing group, og vi snakket en del om deres nye Alpha systemkamera. Jeg forsøkte å finne ut noe om kommende modeller, men det eneste jeg fikk utav dem, var at det kommer en eller flere nye modeller neste år. De ville ikke si noe mer enn det, men erkjente behovet for å gi brukerne noe å vokse på. Siden de allerede har et stort antall objektiver, er det kamerahusene det skorter på. Vi spurte om mulighetene for at de lanserte kameraer med større sensor, og de svarte meget vagt, men ikke avvisende om det. Om vi kan legge noe i et slikt svar vet jeg ikke, annet enn at det kanskje betyr at ingenting er utelukket.

Alternativ tekst mangler
Fujifilm S5 Pro

Fujifilm
Fujifilm har, som dere vet, lansert et nytt speilreflekskamera. Ikke så mye er kjent om det ennå, og i møtet med Fujifilm, var de ikke så interessert i å diskutere detaljer rundt det, fordi det kan komme endringer før kameraet er på markedet til våren. De signaliserte også at de hadde nye teknologier i ermet, og det kom hint om at det kunne dreie seg om en bildestabilisator. Det ville vært meget spennende på Fujifilms kompaktkameraer. Vidvinkel ville de heller ikke nekte for at var mulig i nær framtid.

Olympus
Olympus viste oss mye av teknologien i det nye, lille E-400 speilreflekskameraet sitt. Vi fikk også se en modell av det  nye proff-huset deres. Det har ikke navn eller spesifikasjoner ennå, så det virker som vi må vente enda en stund før det dukker opp. Olympus viste oss også en konseptmodell av et kompaktkamera, med kamerahus i tre! Det var spesialbehandlet tre, som gjorde det glatt, blankt og motstandsdyktig mot ytre påkjenninger. Det er fortsatt et stykke unna serieproduksjon, men de eksperimenterte med ulike materialer, og tre var tydeligvis noe av det de hadde størst suksess med. Vi synes det så spennende ut, og tror absolutt det er et marked for det.

Alternativ tekst mangler
Olympus' konseptkamera

Panasonic
Panasonics nye modeller har vi skrevet mye om tidligere, og de hadde derfor lite nytt å vise oss. Men vi forsøkte å få vite noe om hvordan de ser for seg utviklingen av speilrefleksserien sin. Til nå har de bare Lumix L1, som vil få en pris på rundt 20 000 kroner. Det gjør modellen mer til en demonstrasjon på hva Panasonic kan gjøre, enn en modell de forventer å selge mye av. Derfor vil også Panasonic komme med nye, rimeligere modeller til neste år. Mer ville heller ikke de si. Panasonic samarbeier som kjent med Leica, og det vil komme mer Leicaoptikk til Panasonics systemkameraer.

Alternativ tekst mangler
Det ble aldri lite mennesker noe sted.

Canon
Canon er ofte de vanskeligste å få noe konkret utav. Jeg hadde en prat med Jacco Leurs fra Eurpoakontoret, og han sa lite som ikke var sagt før. Jeg prøvde å få noe utav ham vedrørende framtiden for de ulike sensorstørrelsene,  men han ville ikke si noe. I august i år var det en ”teaser” fra Canon på en israelsk nettside, som sa noe sånt som at ”enhver legende har en begynnelse”. Av det Canon har lansert siden da, kan vel ingenting av det forventes å bli en legende, så jeg konfronterte Leurs med hva han mente var legenden, hvorpå han så litt brydd ut, og sa noe sånt som at ”Nei, ikke noe av det som har blitt lansert ennå”. Noe vi ikke kan tolke annerledes enn at de har noe stort i ermet. Til neste år har Canon en rekke jubileer, blant annet 20 år for EOS-systemet. Vi bør derfor kunne forvente noe spennende til våren.

Dette var noe av det vi fikk utav menneskene vi snakket med. Men vi snakket med flere enn dette, så hvis du vil ha mer, så følg med i morgen, så kommer det flere nyheter da.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen