TEST: Phonofile Musikkonline
Test

Phonofile Musikkonline

Musikktjenesten Musikkonline er outsideren i vår test.

De er også de eneste som gir deg full utelling for pengene.

Utvalget er derimot ikke det beste.

Norsk musikk
Musikkonline har kun norsk musikk og faller derfor utenfor denne testen når det gjelder utvalg av utenlandsk musikk. Dessverre er heller ikke utvalget av norsk musikk det beste. Du finner mye nytt, som Superfamily, Surferosa, Thomas Dybdahl og Ronny Pøbel.

Et søk på gode norske artister som De Lillos, Dum Dum Boys og Knutsen & Ludviksen går derimot dårlig. I beste fall får du opp samleskiver med en rekke andre artister som du slett ikke har lyst på.

Musikkbutikken takler heller ikke skrivefeil, så her må du være påpasselig med å skrive inn artistnavn, album- og låttitler korrekt.

Enkelt design
Som i alle de andre nettbutikkene kan du høre 30 sekunders klipp og lagre mulige kjøp i handlekurven. Noen huskeliste over mulige kjøp får du derimot ikke opprette.

Designmessig og bruksmessig scorer derfor ikke denne tjenesten høyt. Her ligger den heller på bunn i vår vurdering.

Kvalitetsmusikk
De tjener derimot på at de leverer varene, til en anstendig pris. I september i år bestemte nemlig Phonofile, som er ansvarlig for Musikkonline, at alle filer som selges skulle være DRM frie. For deg er dette luksus. Alle filene leveres derfor i MP3-format med 256 kb/s eller 320 kb/s kvalitet.

Etter at du har kjøpt de kan du så gjøre hva du vil med musikken. Du behøver ikke gå innom Windows Media Player om du ikke vil og du kan fritt legge de over på hvilken som helst ekstern spiller uten unødvendige ekstra nedlastninger.

Denne tjenesten koster ikke nødvendigvis ekstra for deg. I gjennomsnitt koster nok musikken litt mer her enn i de andre butikkene, men vi fant også ypperlige tilbud på nyutgivelser. Og om du må betale litt mer her, så er det trolig verdt det. Filene du får ned er rett og slett brukervennlige som seg hør og bør. Og vi tror ikke Ole Paus frykter at han vil bli piratkopiert av kinesiske bander av denne grunn. Hvis de vil får de tak i musikken hans uansett, med eller uten DRM.

Anbefaler kjøp
Dette enkle prinsippet medfører at Musikkonline skulle fått en klar sekser i vår tjeneste for å kunne fremstå som et forbilde for de andre. Dessverre er utvalget for lite, selv for å være kun norsk, og designen for dårlig. Men dette regner vi med at vil forbedre seg med tiden.

Om du vil ha norsk musikk fra nett, så anbefaler vi at du tar turen innom Musikkonline og sjekker om de har den inne. Det er verdt hver krone.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen