Phishingforsøk mot Apple-brukere

Phishingforsøk gjennomføres gjerne ved å sende falske e-postmeldinger som tilsynelatende kommer fra banker eller tilsvarende selskaper. Meldingene har gjerne en lenke som tilsynelatende går til banken, men i realiteten går til en ondsinnet nettside. På denne måten klarer svindlere å få tak i sensitiv informasjon fra brukeren.

Nå prøver svindlerne å endre taktikk i et forsøk på å finne nye ofre. De fokuserer nå spesifikt på Apple-brukere. Det er nylig oppdaget et svindelforsøk som prøver å få tak i Apple ID. Svindlerne fikk tak i brukernavn og passord, og på den måten fikk de tilgang til detaljer i brukerkontoer fra nettbutikken iTunes Music Store, og mulighet til å kjøpe datamaskiner fra Apple ved hjelp av falske navn.

Svindlerne blir stadig mer oppfinnsomme. De angriper gjerne adresser på en mer selektiv måte, og henter data fra forskjellige kilder slik at svindelforsøkene ser mer troverdig ut. Et eksempel er e-postmeldinger som later som det er en sikkerhetskontroll fra de engelske nettbankene Barclays og Halifax. Meldingene inneholdt navn og gateadresse til brukeren, noe som gjør at meldingen så svært ekte ut. Datakyndige vil som regel oppdage når de er forsøkt svindlet, men det er mange som slett ikke tenker på dette.

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen