Philips sparker tusenvis av ansatte

Vil spare 6 milliarder kroner.

Det gigantiske forbrukerelektronikkselskapet Philips går dystre tider i møte. Etter å ha levert en skuffende kvartalsrapport meldte selskapet at de var nødt til å spare penger, og flere tusen ansatte står nå i fare for å miste jobben.

Massiv nedskjæring

Tallene det nederlandske selskapet viste frem i dag tidlig viste et overskudd på 76 millioner euro (586,5 millioner kroner), en drastisk nedgang fra samme periode i fjor, hvor de hadde et overskudd på 524 millioner euro, drøyt fire milliard kroner.

Men selv om selskapet fortsatt ikke går i minus, ser de seg nødt til å sparke en mengde ansatte. Selskapet har over 120 000 ansatte spredd verden over, og omtrent 4500 av disse vil miste jobben sin. Dette skal hjelpe selskapet å spare 800 millioner euro, over 6 milliarder kroner. De har fortsatt ikke sagt noe om hvor nedskjæringene vil skje.

Vil gi slipp på fjernsynssalg

Philips sier selv at de dårlige tallene skyldes sviktende salg i fjernsynsdivisjonen i juli-september-perioden, samt lave fortjenestemarginaler. Dette kan føre til at Philips vil kvitte seg med store deler av fjernsynsdivisjonen sin, og de skal allerede være i kontakt med Hong Kong-baserte TPV Technology angående en mulig overtagelse.

Skulle avtalen ble godkjent Philips gi fra seg 70 prosent av fjernsynsavdelingen sin, og sitte igjen med 30 prosent av aksjene og vil fortsatt få royalty-inntekter på de nye produktene som blir solgt.

Forhandlingene ser imidlertid ut til å ta lenger tid enn forventet. Analytikere sier nå at avtalen er nødvendig for Philips, men kan komme til å koste dem dyrt:

«Vi tror det er essensielt for Philips å få igjennom avtalen, men den lange forhandlingstiden får det til å se ut som overgangen kan bli dyr for dem», skriver analytikeren Victor Bareno i en beskjed til Philips' investorer i dag.

(Kilder: Aftenposten, Business Week)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen