Philips satser på ungdom

  • Endret

Philips satser på ungdommen med deres nye Fisio 530, som kan tilby mulighet for komponering av musikk og eksternt kamera, integrert stereo radio og et nytt og spennende design. En TFT-skjerm med oppløsning på 128 x 128 piksler og en fargedybde på 65536 farger er også på plass.

Programmet BeDJ er tydeligvis det Philips fokuserer mest på i lanseringen av Fisio 530. Programmet skal i tillegg til å la deg komponere ringetoner og musikk, kunne ta opp lydklipp og bruke dem som ringelyder. Du kan også lage hele sanger og lagre dem som lydfiler. Disse filene kan du sende til andre som igjen kan redigere filene. Philips skal også ha hatt kontakt med kjente DJer, som skal legge ut selvkomponerte ringelyder for nedlasting.

Det er ikke oppgitt mye spesifikk informasjon om kameraet som kan kobles til telefonen, men en VGA oppløsning på 640 x 480 piksler er bekreftet av Philips. Kameralinsen på kameraet vil forøvrig kunne vris rundt 360 grader, noe som ingen andre eksterne kameraer på markedet kan vise til.

Telefonen kan sende og motta MMS, og kan synkronisere med andre enheter ved hjelp av infrarød. Fisio-modellen har også Java, kalkulator, T9-ordliste for raskere skriving av SMS, taleoppringing og e-post klient med støtte for vedlegg.

Fisio 530 har støtte for GPRS, men hvilken versjon holdes det tett om. Desverre, og merkelig nok, har Philips kun lagt inn støtte for den eldre versjonen av WAP, kjent som WAP 1.2.1. Telefonen har heller ikke Blåtann, og er heller ingen liten sak - i overkant av 10 cm høy, og 4,5 cm bred er i det meste laget. Vekten er til gjengjeld kun 85 gram, noe som er akseptabelt.

Det er ennå usikkert om telefonen vil komme her til lands. Philips skal i første omgang gå for det asiatiske markedet med Fisio 530. Lanseringen vil skje i første kvartal 2004, og prisen vil antagelig ligge på rundt 2500 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen