Philips satser på Media Center-PC

Alternativ tekst mangler
Philips MPC9350i

Mange spår 2006 som året da Media Center-PC-ene virkelig vil gjøre sitt inntog i landets stuer. Dette er små, lekre og helst stillegående bokser, som kan gjøre alt en PC kan, i tillegg til at de erstatter DVD-opptageren og tilbyr nye og spennende funksjoner.

Sentralt står naturligvis Windows XP Media Center Edition, som er en tilpasset utgave av Windows XP for stuebruk. Men det finnes også alternativer, som f.eks. MythTV og MediaPortal. Mange bruker sågar Xbox-en sin som multimediasenter.

De tradisjonelle elektronikkprodusentene følger naturligvis markedet for Media Center-maskiner nøye. Disse produsentene tilbyr allerede frittstående harddiskopptagere og DVD-avspillere, og da er ikke veien så alt for lang til å inkludere en fullverdig PC i de samme boksene.

Det er nettopp dette Philips har gjort, som nå er aktuell med Media Center-PC-en MPC9350i. Selve boksen ser ut som en hvilket som helst DVD/harddiskopptager, men inneholder altså en fullverdig PC.

På spesifikasjonslisten finner vi en Pentium 4 630 (3 GHz)-prosessor, i945G-brikkesettet, 512 MB minne og 250 GB harddisk. Operativsystemet er naturligvis nevnte XP Media Center Edition. Doble TV-tunere er på plass, begge av den analoge sorten.

Videre kommer boksen med støtte for trådløst nettverk, har de sedvanlige USB 2.0- og Firewire-kontaktene. En rekke ulike tilkoplinger er inkludert, som Scart, RCA, DVI, S-video, og dessuten medfølger adaptere som DVI til HDMI og Scart til S-video.

Trådløst tastatur og fjernkontroll er også inkludert i pakken.

Prisen forventes å ligge rundt 1500 Euro (NOK 12000), men det er foreløpig usikkert når boksen kommer i salg her til lands.

(Kilde: Reghardware)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen