Philips lanserer 16x DVD-brenner


Fra Philips' test av 16x-brennere i 2003

I motsetning til de asiatiske produsentene som sliter med å få tak i nok komponenter, sier nå nederlandske Philips at de kan lage 600 000 16x-brennere i måneden. Philips var også en av de første som kunne demonstrere en fungerende prototype av en 16x-brenner i 2003.

DVD-brennere på 16x kan brenne en "vanlig" DVD på omtrent seks minutter - som gjør det like raskt å brenne 4,5 GB data til DVD som det er å brenne 700 MB med en middels CD-brenner. Hastigheten på 16x er også ofte omtalt som den teoretiske grensen på DVD-brenning; blir det stort raskere enn dette risikerer man at DVD-platene slites i stykker av rotasjonen i brenneren.

Brennerne kommer etter all sannsynlighet til å dukke opp i DELL-maskiner før de kommer noen andre steder, takket være en avtale mellom de to partene. Dette skal derimot ikke være til hinder for at vanlige forbrukere kan få kloa i en 16x-brenner fra Philips, selv om det vil koste hele 180 Euroer - eller vel 1500 kroner.

Philips er langt fra det første selskapet som produserer en 16x-brenner. Blant andre BenQ har for lengst lansert en 16x-brenner. Men takket være problemer med tilgangen på nøkkelkomponenter i Asia, kan Philips fort bli de første som klarer å produsere 16x-brennere i store mengder.

Flere detaljer er i skrivende stund ukjente - fra nærmere spesifikasjoner til pris, tilgjengelighet og til og med navn og bilder.

(Kilder: Reuters/Yahoo)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen