Bevegelse fremfor knapper: Philips Uwand

Philips fjerner knappene

Philips mener det er på tide å vinke farvel til den gammeldagse fjernkontrollen. Istedenfor en dings full av knapper, har selskapets "Uwand"-kontroll bare tre av dem.

Den eksperimentelle fjernkontrollen omtales som en "fjerntrykkpeker", og lar deg kontrollere TV-en ved hjelp av bevegelser. Målet er at du skal kunne kontrollere TV-en som om du faktisk fysisk trykket på den – bare at du gjør det fra avstand.

På innsiden av Uwand er det plassert en liten optisk mottager, som fanger opp signaler fra sendere på TV-en. Fjernkontrollen sender så sine egne koordinater og knappetrykk tilbake til TV-en over radiobølger (2,4 GHz-båndet).

Teknologien skal også kunne brukes på eldre TV-er, ved at man plasserer en Wii-lignende sensor på undersiden av TV-en.

Men fjernkontrollen skal ifølge Philips også egne seg til langt mer enn TV-er. Både spillkonsoller, HTPC-er, ulike bokser som Blu-ray-spillere og dessuten også lyssystemer nevnes som potensielle bruksområder.

Fjernkontrollen skal demonstreres offentlig på IBC-messen i Amsterdam neste uke. Det er foreløpig ikke kjent hva prisen vil bli, eller når produktet blir kommersielt tilgjengelig.

Les mer om teknologien hos Philips (PDF).

(Kilder: Uwand.com, Reghardware, Philips Research)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen