Philips skal lage lystepper
Teknofil
(Bilde: Teknofil.no/Philips)

Philips skal lage lystepper

Kan bli genial erstatning for både skilt og varsellamper.

Philips har akkurat erklært at de har slått seg sammen med gulvselskapet Desso for å utvikle tepper som kan slippe igjennom lys. 

Fra lyspærer til tepper

I tillegg til å være store på dingsefronten er Philips også en gigantisk aktør på lys-markedet. Blant teknologinerder er det kanskje Hue-serien som har skilt seg mest ut de siste årene, men nå vil de altså bevege seg fra de vanlige lyspærene til noen helt spesielle tepper. 

Ideen deres er å integrere LED-belysning inn i tepper. Desso er mest kjent blant store kommersielle og industrielle aktører, og ser for seg at de nye teppene kan bli et lysende alternativ til tradisjonelle skilt. 

LED-belysningen kan begrenses til ulike områder av teppet, og fargene kan endres dynamisk. Dermed kan teppene vise alt fra piler, varsler, logoer og tekst for å hjelpe spaserende mennesker i riktig retning. 

Stort bruksområde

Selskapene har allerede laget flere konsept-tegninger av hvordan de ser for seg at sluttproduktet vil fungere. I toppbildet ser du for eksempel hvordan lysteppene kan fungere på en flyplass. 

Et annet alternativ for Philips og Desso er også å lage en løsning for hjemmebruk. Philips har allerede etablert seg på hjemmefronten med Hue-serien, hvor du kan få alt fra lyspærer til LED-striper du kan kontrollere fra en mobil-app. Hvorfor ikke et lysende teppe i tillegg?

Philips og Desso ser for seg en lansering av lysteppene sine en gang i 2014. 

Ikke fått med deg de mobilstyrte lyspærene? 
Slik fungerer Philips Hue »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen